Droge lippen zijn een wijdverspreid fenomeen. Ben jij een van de vele mensen die regelmatig krijgt af te rekenen met scheurtjes en kloofjes? Heel vervelend natuurlijk, al kun je gelukkig heel wat doen om je droge lippen te verzorgen.
Blog
We kennen allemaal wel eens stressy periodes. Een project op het werk dat z’n deadline nadert, een verbouwing, de geboorte van een kind… Als je langdurig onder druk staat, gaat je lichaam vol spanningen zitten, waardoor we na verloop van tijd helemaal blokkeren en niet meer kunnen functioneren.
Een bekend verschijnsel met de komst van de winter zijn wintertenen en winterhanden, ook wel perniones genoemd. En hoewel deze over het algemeen onschuldig zijn, is het zeer vervelend voor zij die hiermee te maken krijgen.
Het verkoudheid- en griep seizoen zit er weer aan te komen. Dat gaat onvermijdelijk gepaard met een loopneus, vervelende hoestbuien en een ruwe, pijnlijke keel. Vooral keelpijn is bijzonder storend: het bemoeilijkt praten en slikken, waar natuurlijk niemand mee gediend is. Er zijn gelukkig verschillende manieren om keelpijn aan te pakken. Een behandeling met etherische oliën, bijvoorbeeld, werkt vaak heel effectief. Hoe dat precies werkt, aromatherapie bij keelpijn?
Geveld door een aanhoudende verkoudheid? Heel vervelend allemaal, want met een dichte neus en ademhalingsproblemen is niemand gediend, en al zeker niet voor lange duur. Bijna iedereen krijgt er (minstens) een keer per jaar mee te maken met verkoudheid - daar valt helaas weinig aan te doen. Wat je wel kunt doen, is zorgen dat je het virus zo snel mogelijk overwint. Want zeg nu zelf: met keelpijn, hoesten, hoofdpijn en lusteloosheid blijf je liever niet zitten.
Niemand wordt graag ziek. Helaas is de winter het kwaaltjesseizoen bij uitstek, wat betekent dat de komende maanden veel mensen geveld zullen worden door griep en verkoudheid. Wil jij deze en andere winterkwaaltjes koste wat het kost vermijden? Dat kan! Het komt erop aan om je weerstand te verhogen en jezelf te wapenen tegen ziekmakende invloeden van buitenaf. Hieronder waarom het belangrijk is om je weerstand op te bouwen en hoe je het best te werk gaat.
We kennen het allemaal: helemaal moe, uitgeput en futloos zijn en geen energie meer kunnen opbrengen om je helemaal te ‘smijten’. Wat zouden we allemaal graag eindeloos veel energie hebben om meer aan je dag te hebben en iedere dag weer het onderste uit de kan te halen. Gelukkig zijn er heel wat dingen die je kunt doen als je weinig energie hebt. Met de onderstaande tips krijg je alles voor elkaar en ga je heel wat energieker door het leven!
Je kent het waarschijnlijk wel: de temperaturen duiken naar beneden, het begint te vriezen en ook je energieniveau gaat onder nul. Tijdens de winterperiode krijgen veel mensen af te rekenen met lusteloosheid en andere vermoeidheidsklachten. Heel vervelend natuurlijk, want het is niet leuk om zonder fut de winter te moeten overbruggen. Wil je je goed in je vel voelen en minder moe zijn? Met vitamines kan je de vermoeidheid bestrijden.
‘Waar heb ik mijn sleutels gelaten?’, ‘Hoe heette ze nu ook alweer?’, ‘Weet jij nog wat we allemaal mee moesten nemen?’, ‘Oh nee, ik ben iets vergeten…’ We spreken deze zinnetjes vaker uit dan ons lief is. Je bent met andere woorden niet alleen als je soms het gevoel hebt dat je geheugen een zeef is.
Veel mensen ervaren de winter als synoniem voor knusse filmavonden in de zetel. Toch zijn er ook tal van personen die deze periode helemaal niet zo gezellig vinden en last krijgen van een winterdip of ‘winterblues’. Deze mensen ondervinden meer last van het effect van minder daglicht en de koude dagen, waardoor ze zich sneller moe en futloos voelen.
Elk jaar worden heel wat Belgen geveld door buikgriep. Deze infectie van de maagslijmvliezen komt vooral voor in de winter en gaat gepaard met verschillende ongemakken, waaronder misselijkheid, braken en diarree. Doorgaans is het een virus dat slijmvlies in je maag en het darmkanaal aantast, waardoor dit gaat ontsteken. Ook bacteriën en parasieten kunnen echter buikgriep veroorzaken. In virusvorm wordt het vaak via de handen doorgegeven, maar het kan ook via speekseldruppeltjes en zelfs via lucht en water! Wat je moet doen bij buikgriep en hoe je het kunt voorkomen?
Propere en verzorgde nagels doen je altijd beter voor de dag komen, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. En dit om verschillende redenen. Broze nagels, bijvoorbeeld, maken dat je nagels niet gezond ogen doordat deze gaan afbrokkelen en splijten. Heb jij last van broze nagels en ben je op zoek naar een behandeling of een manier om verdere schade te voorkomen? Hieronder alvast enkele tips om broze nagels te gaan.