mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Hoe je darmflora herstellen en je darmen gezond maken?

Bye bye, fastfood en koekjes

Een gezonde levensstijl is de basis van een gezonde darmflora. Om een verstoorde darmflora te herstellen, doe je er in de eerste plaats goed aan om een gezond en gevarieerd eetpatroon aan te houden. Ga voor groenten en fruit, en voorzie zeker ook voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsvezels.

Volkorenproducten, noten en zaden zijn echt een aanrader. Suikers brengen je darmflora dan weer in de war. Frisdrank, koekjes en suikerrijke producten laat je beter links liggen. Hanteer zeker ook een regelmatig eetpatroon!

Stress vermijden

Je darmflora herstellen? Dan moet je absoluut je stressniveau binnen de perken houden. Ga wandelen of fietsen om jezelf af te leiden en zorg dat je regelmatig beweegt. Dat helpt niet alleen om je gedachten te verzetten: ook beweging an sich is bevorderlijk voor een gezonde darmflora. Vermijd verder alcohol en roken. Deze slechte gewoontes doen je darmhuishouding helemaal geen goed.

Hulplijn: gefermenteerde producten

Om je darmflora te herstellen en te verbeteren, kun je de hulp inschakelen van gefermenteerde producten. Deze bevatten namelijke actieve bacteriën, welke je darmflora helpen. Voorbeelden van gefermenteerde producten zijn yoghurt en karnemelk. Ook een probioticum zoals bijvoorbeeld Erceflora is het overwegen waard om je darmflora te herstellen.