mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Aromatherapie bij keelpijn: genezen met etherische oliën

Aromatherapie is niet nieuw

Producten met aromatherapie zijn niet nieuw. Integendeel zelfs. Je kent ongetwijfeld de inhalers van Vicks of de typische zalfjes om op je borst en rug te smeren. Deze middelen brengen snel verlichting en worden al jaren gebruikt voor neus- en keelkwaaltjes. Pure therapeutische oliën gaan nog een stapje verder. Ze verhelpen niet alleen de symptomen, maar bezitten ook genezende eigenschappen.

Je kunt op verschillende manieren baat hebben bij aromatherapie. Naast keelpijn genezen kan het ook spierpijn verlichtenhoofdpijn verminderen en een verstopte neus vrijmaken.

De beste etherische oliën bij keelpijn

Op zoek naar een heerlijk recept voor aromatherapie? Vul een beker met kokend water en voeg vervolgens een scheutje vers geperst citroensap toe en een lepel honing met essentiële oliën zoals citroenschil, eucalyptus, tijm en kaneel. Hier mag 1 druppel pepermuntolie bij. Laat het brouwsel vervolgens een minuutje staan zodat de geur van pepermunt kan verdampen. Nu kun je het drinken!

Andere etherische oliën die een zere keel verlichten, zijn eucalyptus, jasmijn, rozemarijn, salvia en tijm.

Crèmes, badolie en massageolie

De dampen van etherische oliën inhaleren, zoals bijvoorbeeld met de verdamper van Sphera, is maar een van de manieren om ze te gebruiken. Etherische oliën kennen namelijk verschillende toepassingen en kunnen ook in de vorm van crèmes, badolie en massageolie hun genezende kracht laten inwerken op ons lichaam. Bij regelmatig gebruik stimuleer je trouwens het immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt!