mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

3 tips tegen aanhoudende verkoudheid

1. Water is je beste vriend

Als je verkoudheid blijft duren, doe je er goed aan om extra gehydrateerd te blijven en te passen voor uitdrogende dranken zoals koffie en zwarte thee. Je herstelt sneller van een aanhoudende verkoudheidals je veel water drinkt. Water stimuleert namelijk de aanmaak van witte bloedcellen, wat je weerbaarder maakt tegen virussen en bacteriën.

Warm water (lees: thee) mag zeker, maar geef de voorkeur aan rozenbottelthee, braamthee of kruidenthee. Ook Aroma+ van Biolys is een uitstekende keuze. Deze heerlijke kruidenthee bevat etherische dennenolie en is perfect om komaf te maken met een aanhoudende verkoudheid.

Graag meteen ook je weerstand een boost geven? Dan is Echinaforce van A. Vogel de juiste keuze. Gewoon aanlengen met heet water et voilà!

2. Stoot verkoudheid af

Akkoord, veel rusten is belangrijk bij een aanhoudende verkoudheid. Toch moet je vermijden dat je een ‘verkoudheidscoconnetje’ creëert. Ziek een dagje goed uit, maar blijf daags nadien niet in je pyjama rondhangen en gebruik nooit dezelfde zakdoek. Was ook goed je handen en raak je mond, neus en ogen niet aan. Je loopt dan het risico om jezelf opnieuw te besmetten.

3. Knus en warm

Als je last hebt van een aanhoudende verkoudheid, doe je er goed aan om je lichaam warm te houden. Zo voorkom je dat je lichaam in ‘overdrive’ moet gaan om zichzelf van warmte te voorzien. Trek warme sokken aan, haal een dikke trui uit de kast en neem er een extra deken bij ‘s nachts.

Help, mijn verkoudheid blijft duren!

Wil je af van je verkoudheid? Dan kan je ook altijd hulpmiddeltjes inschakelenSoriapropolis, bijvoorbeeld, is een kruidige hoestsiroop die je luchtwegen vrijmaakt en verkoudheidssymptomen bestrijdt. Nog een ander geneesmiddel dat perfect is om een aanhoudende verkoudheid te bestrijden, is Sinutab. Dat is een voorschriftvrij combinatiepreparaat dat tegelijkertijd je loopneus/verstopte neus én hoofdpijn behandelt.