mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Blog

25-36 of 156 blog posts

Sorteer op:
De reisapotheek: wat moet je allemaal meenemen op vakantie?
11/05/2022

De reisapotheek: wat moet je allemaal meenemen op vakantie?

Als je binnenkort op vakantie vertrekt, verwacht je uiteraard een luilekkere periode zonder ongelukjes of ongemakken. Helaas heb je dat niet altijd zelf in de hand, wat maakt dat je het best altijd een reisapotheek voorziet. De precieze inhoud van je reisapotheek hangt natuurlijk af van het type tijd en de reisduur, maar toch zijn er een paar basics die in geen enkele apotheek mogen ontbreken. Doorloop de checklist hieronder om te weten wat je allemaal moet meenemen op vakantie voor een zorgeloze reis!

Geef zonnebrand geen kans, bescherm je lichaam met deze zonneproducten!
15/04/2022

Geef zonnebrand geen kans, bescherm je lichaam met deze zonneproducten!

Vertrek je binnenkort richting zon? Of geniet je in eigen tuin van de zalige zonnestralen? Dan komt het erop aan om je huid de bescherming te geven die hij nodig heeft. Het is trouwens niet alleen aangewezen om voor het zonnen de nodige bescherming te voorzien, ook erna is het onontbeerlijk om aftersun of een lotion te gebruiken. Aangepaste zonneproducten beschermen je huid tegen de uv-stralen van de zon, zodat je zonder verbranden en in alle veiligheid kunt opkikkeren.

Intensief sporten? Zo voorkom je verzuurde spieren!
24/03/2022

Intensief sporten? Zo voorkom je verzuurde spieren!

Breng je regelmatig een bezoek aan de sportschool of loop je op wekelijkse basis een stevig aantal kilometers? Dan bestaat de kans dat jij al wel eens last hebt gehad van verzuurde spieren. Verzuurde spieren voelen in het begin alleen branderig en stroef aan, maar na een korte periode wordt de pijn doorgaans heviger en intenser, waardoor gecontroleerd bewegen niet langer mogelijk is.

Zwangerschapsdiabetes: welke maatregelen kun je nemen?
13/09/2021

Zwangerschapsdiabetes: welke maatregelen kun je nemen?

Tijdens een zwangerschap hebben vrouwen een verhoogd risico op diabetes, de zogenaamde zwangerschapsdiabetes. Deze vorm van diabetes ontstaat door de hormonale veranderingen die plaatsvinden in het lichaam van de vrouw tijdens de zwangerschap en verdwijnt na de zwangerschap (meestal) weer. Welke maatregelen je kunt nemen om zwangerschapsdiabetes tegen te gaan of het risico in ieder geval zoveel mogelijk te minimaliseren?

Kalknagels behandelen, dat doe je zo!
08/09/2021

Kalknagels behandelen, dat doe je zo!

Goed weer in het vooruitzicht? Dan sta je ongetwijfeld te trappelen om je nieuwe sandalen of slippers aan te trekken, of met je blote voeten rond te lopen op het strand. Maar helaas denkt niet iedereen daar hetzelfde over. Wie last heeft van kalknagels, staat immers niet zo te popelen om met open schoenen naar buiten te gaan en zijn voeten aan de buitenwereld te tonen.

Giftige insectenbeten: wat te doen tegen bijen- of wespensteken?
28/06/2021

Giftige insectenbeten: wat te doen tegen bijen- of wespensteken?

Hou je tijdens de zomermaanden van gezellige terrasjes en verrukkelijke bbq’s? Dan ben je lang niet alleen, want ook bijen en wespen zijn gek op goed weer, zoete drankjes en lekker eten! Echter, wanneer deze bijen en wespen te dicht in onze buurt komen, is onze eerste reactie nagenoeg altijd om in het wilde weg te beginnen slaan. En laat dat net de oorzaak zijn van een verhoogd risico op zo’n giftige insectenbeet. Hieronder enkele tips om bijen- en wespensteken te behandelen en wat je kan doen om een giftige insectenbeet te vermijden!

Vegan eten? Zo neem je alle voedingsstoffen op!
21/06/2021

Vegan eten? Zo neem je alle voedingsstoffen op!

Sinds vorig jaar zijn er maar liefst 30.000 veganisten in ons land. Wie veganist of vegan is, kiest ervoor om enkel nog plantaardig of vegan te eten en alle dierlijke producten zoals onder meer zuivelproducten, gelatine en honing te schrappen van z’n menu. Waarom mensen zoal vegan worden? Doorgaans omdat ze hiermee een gezondere levensstijl willen aanmeten of om enkele overtollige kilo’s kwijt te spelen. Toch staat vegan eten niet automatisch gelijk aan een gezonde levensstijl.

Hoe je darmflora herstellen en je darmen gezond maken?
10/06/2021

Hoe je darmflora herstellen en je darmen gezond maken?

In de dikke darm leven miljoenen bacteriën, zowel goede als minder goede, die samen de verzamelnaam “darmflora” krijgen. Gunstige bacteriën staan in voor de afbraak van voedsel en de omzetting naar essentiële voedingsstoffen. Een gezonde en evenwichtige darmflora is cruciaal voor de spijsvertering, je stoelgang en zelfs je natuurlijke weerstand. Uit balans? Dan komt het erop aan om je darmflora te herstellen en terug in evenwicht te brengen.

Menopauzeklachten en -ongemakken: dit kun je doen
24/04/2021

Menopauzeklachten en -ongemakken: dit kun je doen

De overgang of menopauze gaat gepaard met verschillende klachten, waaronder  nachtzweten, libidoverlies en stemmingswisselingen. Ook opvliegers zijn een bekend verschijnsel voor veel vrouwen in de menopauze. Het hoort er allemaal bij, maar is natuurlijk knap vervelend. Ondervind je veel last van menopauzeklachten en wil je graag ongehinderd je dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren? Wij weten raad!

Onmisbare tips om droge lippen te verzorgen!
21/01/2021

Onmisbare tips om droge lippen te verzorgen!

Droge lippen zijn een wijdverspreid fenomeen. Ben jij een van de vele mensen die regelmatig krijgt af te rekenen met scheurtjes en kloofjes? Heel vervelend natuurlijk, al kun je gelukkig heel wat doen om je droge lippen te verzorgen.

Beter omgaan met stress? 3 tips voor een stressvrij bestaan
15/01/2021

Beter omgaan met stress? 3 tips voor een stressvrij bestaan

We kennen allemaal wel eens stressy periodes. Een project op het werk dat z’n deadline nadert, een verbouwing, de geboorte van een kind…  Als je langdurig onder druk staat, gaat je lichaam vol spanningen zitten, waardoor we na verloop van tijd helemaal blokkeren en niet meer kunnen functioneren.