mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Geef zonnebrand geen kans, bescherm je lichaam met deze zonneproducten!

Veilig zonnen

Een lekker zonnetje bezorgt je een instant goed humeur. Het is gezellig en aangenaam om te zonnebaden (al dan niet aan de rand van een zwembad) en zoveel mogelijk vitamine d op te nemen! Kleine kanttekening: de uv-stralen van de zon zijn niet goed voor je huid en kunnen zelfs schadelijk zijn. Bij overdadige blootstelling kunnen ze zelfs je huidcellen beschadigen en je huid verouderen en verslappen. En natuurlijk kan onbeschermde blootstelling ook zonnebrand veroorzaken.

Welke zonneproducten kiezen?

Elk huidtype vraagt andere zonneproducten. Mensen met een melkwitte huid verbranden snel en kiezen het best een beschermingsfactor van 30 of hoger, zoals bijvoorbeeld deze zonnespray van Avène. De echt gevoelige huidtypes gaan zelfs beter voor een factor 50, al was het maar om zeker te zijn. Rustig afbouwen naar een lagere bescherming, is natuurlijk perfect mogelijk. Bij een gemiddeld bleke huid hoort een gemiddelde (tot hoge) bescherming van 20 à 30. Smeer je huid elke twee uur in voor optimale bescherming!

Geschikte producten voor naverzorging

Een dag in de zon is best vermoeiend voor je huid. Gun hem daarom achteraf de nodige rust door een verkwikkende douche te nemen, aftersun of vochtinbrengende crème, zoals bijvoorbeeld de after-sunlotion van Louis Widmer,aan te brengen en verzorgingsproducten om je huid in topconditie te krijgen. De doucheolie van Vichy kan direct worden aangebracht op een droge huid. Het merk heeft ook een mineraalwaterspray om de huid te verfrissen.