mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Welke hooikoortsmedicijnen werken nu echt?

Geef hooikoorts geen kans

Melden de hooikoortsberichten een verhoogd risico op pollen? Dan komt het erop aan om die dag extra voorzichtig te zijn. Zorg in de eerste plaats dat je binnenshuis veilig bent, onder meer door ramen en deuren gesloten te houden. Lucht je huis ‘s morgens vroeg, dan is de pollenconcentratie het laagst, en stofzuig regelmatig je huis zodat het stuifmeel zich niet kan opstapelen. Ook anticiperen en anitpollenhorren plaatsen, is een slimme zet. Let wel: deze horren zijn niet zaligmakend. Je houdt het best je ramen gesloten als het hevig waait.

Ten slotte doe je er, ondanks de maatregelen hierboven, goed aan om niet in je ogen te wrijven. Er kunnen altijd pollen op je handen zitten, en deze belanden via je slijmvliezen snel in je lichaam. Was regelmatig je handen om te vermijden dat je alsnog klachten ontwikkelt.

De beste hooikoortsmedicijnen

Niemand zit te wachten op jeukende ogen of een loopneus. Gelukkig zijn er heel wat hooikoortsmedicijnen om klachten te vermijden tijdens het pollenseizoen. Zelfs preventief! Als je op tijd de juiste medicijnen neemt, kun je namelijk allergische reacties voorkomen.

Nu wapenen tegen hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie op de pollen in de lucht. Deze pollen tasten je afweermechanisme aan, waardoor er histamine vrijkomt. Dit maakt onder meer dat je gaat hoesten en tranen. Dat wil je natuurlijk vermijden. Daarom ben je aangewezen op preventieve medicijnen. Een ingezette allergie is namelijk veel moeilijker op te lossen.

 

Gerelateerde onderwerpen