mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

3 tips om komaf te maken met overmatig zweten en stinkende oksels

Zweten is normaal

Even voor de goede orde: er is helemaal niets mis met zweten of transpireren. Meer nog, het is een natuurlijk mechanisme dat erop is gericht om onze lichaamstemperatuur op peil te houden. Warm weer of momenten van opwinding, stress en inspanning maken dan weer dat je buitensporig veel gaat zweten, wat natuurlijk minder aangenaam is.

Onze eerste tip? Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!

Gebruik een anti-transpirant tegen okselzweet

Anti-transpiranten zijn beter geschikt dan deodoranten om overmatig zweten tegen te gaan. Ze bevatten namelijk stoffen die de zweetkleuren minder actief maken. Populaire middelen zijn onder meer syNeo5, en Odaban. Probeer trouwens zeker ook de okselroller van Axitrans! Deze kun je tweemaal aanbrengen om vervolgens zeven à tien dagen lang volledig beschermd te zijn.

Wist je dat Axitrans ook bestaat voor de voeten?

Vermijd stress

Te veel stress veroorzaakt overmatig zweten. Ben je vaak nerveus of kun je stress niet goed de baas? Dat kun je tegengaan door bijvoorbeeld meer te gaan sporten of aan yoga te doen. Hierdoor zal je de spanning uit je lijf halen, waardoor je minder gaat zweten. Je kunt je aanleg voor stress natuurlijk ook te lijf gaan met geneesmiddelen tegen stress. Zeker bij overmatig zweten is het een slimme zet om actief aan je stressniveau te werken, bijvoorbeeld met de hulp van Sediplus of Passiflora complex van A. Vogel.

Onthaar je oksels

Wist je dat okselhaar een echte broeinest is van en voor bacteriën? Aangezien ze op een gladde huid heel wat minder schade kunnen aanrichten, doe je er goed om je oksels te ontharen voor een okselfris gevoel. Kalmeer je huid na het scheren met Kamillosan-oplossing. Een toptip om stinkende oksels tegen te gaan!