mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

De reisapotheek: wat moet je allemaal meenemen op vakantie?

Wondverzorging

Kwaaltjes en allergieën

Tegen insecten

Reisapotheek op alle continenten

Persoonlijke geneesmiddelen

Wondverzorging: de basics

Een wondje is snel gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld ten val komen en een schaafwond oplopen. Dat is helemaal geen ramp, maar adequate wondverzorging is natuurlijk wel op z’n plaats. Zorg daarom dat je reisapotheek ontsmettingsmiddelkleefpleisters, kompressen en windels of verband bevat. Ook een schaartje mag uiteraard niet ontbreken.

Algemene kwaaltjes en allergieën

Uiteraard moet een degelijke reisapotheek ook de nodige pijnstillers en koortswerende middelen bevatten. Aan hoofdpijn en koorts heb je niets, al helemaal niet op vakantie. Dafalgan mag dus niet ontbreken! Pak zeker ook middeltjes tegen diarree en reisziekte in. Vreemd voedsel en lange busritten en/of boottochtjes kunnen je namelijk plots overvallen en je hele dag in de war sturen als je niet bent voorbereid.

In een reisapotheek zitten uiteraard ook zonnecrème, lippenbalsem en after-sun. Zonneproducten zijn onmisbaar om je huid te wapenen tegen felle zonnestralen!

 

Middelen tegen insecten

In het buitenland lijken insecten extra hardnekkig te zijn. Voorzie je reisapotheek dus van insectenwereld middel, verzachtend middel bij insectenbeten en eventueel ook een tekentang Ook sprays met Deet zijn altijd een slimme zet. Zo ben je voorbereid op alles. Vergeet voor je kids geen aangepaste middeltjes, zoals bijvoorbeeld Parakito, te voorzien.

All around the world

De ene reisbestemming is de andere niet. Met een standaardreisapotheek kom je al een heel eind, maar deze uitbreiden op basis van je uiteindelijke bestemming, is natuurlijk altijd wenselijk. Zeker aangezien we onze vakantiekicks als Belgen almaar verder gaan zoeken.

Reis je af naar Latijns-Amerika? Voorzie zeker extra middeltjes tegen reisziekte: je verplaatsen met de wagen in Cuba of Costa Rica is namelijk altijd een avontuur. Ook de nodige middeltjes tegen jeuk, mogen niet ontbreken. De muggen en insecten zijn er dubbel venijnig, dus bescherm jezelf met aangepaste producten tegen tropische insecten.

Wie vakantieplezier zoekt in Afrika, doet er dan weer goed aan om ‘ORS’ of een orale rehydratiemiddelen te voorzien. Het ORS van Gastrolyte komt in handige poederzakjes, net als dat van protectis ors. Beide zijn erg geschikt om de vochtopname te bevorderen bij dunne ontlasting of overmatige transpiratie.

Als je afreist naar Azië, mogen handzeep, desinfecteergels en diarreepillen dan weer niet ontbreken.

Persoonlijke geneesmiddelen

Ten slotte komt het erop aan om persoonlijke geneesmiddelen, die je elke dag thuis inneemt, in voldoende mate in te slaan en in je reisapotheek te stoppen. Raadpleeg tijdig je huisarts voor advies of een voorschrift!

 

Gerelateerde onderwerpen