mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Een blaasontsteking behandelen? Dat doe je zo!

Wie last heeft van een blaasontsteking ervaart allerlei ongemakken, zoals:

  • Het gevoel dat je continu moet plassen;
  • Lage buikpijn;
  • Een voortdurende druk op je blaas;
  • Pijn tijdens het plassen.

Gelukkig is een beginnende blaasontsteking gemakkelijk onder controle te krijgen en zeer onschuldig wanneer je deze tijdig behandelt. Hieronder enkele tips!

Drink voldoende water en kruidenthee

Wanneer je een blaasontsteking voelt opkomen, is het belangrijk om voldoende te drinken. Water en thee zorgen voor er namelijk voor dat je regelmatig moet gaan plassen. Op deze manier krijgen bacteriën geen kans om zich aan de blaaswand vast te hechten en zich te vermenigvuldigen.

Verder zijn er bepaalde theesoorten die een gunstig effect hebben op de nieren en er dus voor zorgen dat de urinewegen extra worden gezuiverd. De Ardense kruidenthee van Tilman, bijvoorbeeld, ondersteunt de afvoer van water en verzacht urinaire ongemakken. Drink hiervan een aantal kopjes thee per dag en je zal merken dat je beginnende blaasontsteking na een paar dagen al veel beter is.

Zorg dat je voldoende D-mannose opneemt

D-mannose is een natuurlijke suiker die onverteerbaar is voor het menselijk lichaam en een grote hoeveelheid bacteriën aan zich vastklampt wanneer deze opnieuw het lichaam verlaat. Ideaal dus voor wie last heeft van een blaasontsteking!

Daarnaast tast D-mannose de bloedsuikerspiegel niet aan en is het veilig voor zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven, en kinderen, mits het in matige hoeveelheden wordt gebruikt.

Eet veenbessen of drink cranberrysap

Cranberries, oftewel veenbessen, bevatten vitamine C en verhogen de zuurgraad van je urine. Op deze manier kunnen bacteriën zich minder goed ontwikkelen in de blaaswand en worden de bacteriën die zich wel reeds gehecht hebben, opnieuw losgeweekt. De bessen zijn hierdoor effectief bij het voorkomen en bestrijden van een blaasontsteking.

Wanneer je geen fan bent van cranberrysap, bestaan er nog verschillende, andere opties om veenbessen op te nemen. Zo kan je ervoor kiezen om kruidenthee met onder meer cranberry te drinken of om een veenbessenconcentraat te vermengen met water. Gaat je voorkeur eerder uit naar tabletten? Dan zijn de Cranberry tabletten van A. Vogel of de Uri-cran tabletten zeker een aanrader!