mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Blog

61-72 of 156 blog posts

Sorteer op:
Ontgiften met een detox sapkuur: tips & tricks
02/01/2019

Ontgiften met een detox sapkuur: tips & tricks

Je lichaam een keertje helemaal zuiveren en je batterijen terug opladen? Een detox is uitermate geschikt om komaf te maken met afvalstoffen die de werking van je lichaam verstoren. Een detox is eigenlijk een beetje een ‘grote schoonmaak’ voor je lichaam. Vooral detox sapkuren zijn tegenwoordig erg populair. Je drinkt dan gedurende een periode alleen maar sapjes op basis van groenten, fruit en kruiden. Achteraf spring je weer helemaal uit je vel van energie!

Wat te doen tegen een verstopte neus?
28/11/2018

Wat te doen tegen een verstopte neus?

Een verstopte neus ben je liever kwijt dan rijk. Door je mond ademen, niet (goed) kunnen ruiken … Het is heel vervelend en vermoeiend als je je neus niet kunt gebruiken. Doorgaans is de oorzaak een virus dat je neusslijmvliezen doet opzwellen. Was je weerstand tijdelijk verzwakt en heeft het verkoudheidsvirus je te pakken gekregen? Dit moet je doen om je verstopte neus te behandelen!

Zo roep je pijnlijke gewrichten een halt toe!
09/11/2018

Zo roep je pijnlijke gewrichten een halt toe!

Heb je last van gevoelige of pijnlijke gewrichten? Dat maak je natuurlijk liever niet mee. Pijnlijke gewrichten maken namelijk dat je minder soepel bent, wat je bewegingsvrijheid behoorlijk aantast. Pijnlijke gewrichten komen vaak voor en kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld een verkeerde beweging of fysieke overbelasting. Voorkomen is beter dan genezen, zeggen ze wel eens, maar je kunt pijn en ongemakken gelukkig op verschillende manieren aanpakken.

3 effectieve middeltjes om keelpijn te verzachten
25/10/2018

3 effectieve middeltjes om keelpijn te verzachten

Keelpijn is behoorlijk irritant. Een opgezette en gevoelige keel maakt het namelijk moeilijk om te eten of praten, wat een hele streep is door je rekening. Je keelpijn verzachten is de boodschap. Doorgaans gaat het kwaaltje na enkele dagen vanzelf over, maar er zijn gelukkig een paar dingen die je kunt doen om het proces te versnellen. Je stem niet al te veel belasten is de eerste stap naar genezing. Luid roepen en roken laat je dus best achterwege.

Hoe wittere tanden krijgen? 4 tips & tricks
27/09/2018

Hoe wittere tanden krijgen? 4 tips & tricks

Wittere tanden hebben, is iets waar we allemaal van dromen. Het is dan ook een schoonheidsideaal waar we veel aandacht aan besteden. Zo is er een groot aandeel van de mensen die zijn tanden professioneel laat bleachen, terwijl een ander deel zijn geld uitgeeft aan middeltjes die op het internet worden gepromoot. Toch hoeft er geen duur prijskaartje te hangen aan wittere tanden. Met een paar eenvoudige tips en het onderhouden van een algemene mondhygiëne kom je al een heel eind!

Reflux: wat is het en wat kan je ertegen doen?
12/09/2018

Reflux: wat is het en wat kan je ertegen doen?

Iedereen heeft ongetwijfeld al eens last gehad van een brandende slokdarm, oprispingen of pijn achter het borstbeen na het eten, bukken of liggen. Wanneer dit af en toe voorvalt, spreken we van occasioneel brandend maagzuur. Komt dit echter vaker voor en loopt dit zelfs op tot meermaals per week? Dan spreken we niet langer van occasioneel brandend maagzuur, maar wel van gastro-oesofagale reflux, of kortweg reflux.

Atopisch eczeem, wat is het?
28/08/2018

Atopisch eczeem, wat is het?

Atopisch eczeem - ook wel atopische dermatitis genoemd - is een vaak voorkomende, chronische huidziekte en is niet besmettelijk van aard. Ze komt wereldwijd voor bij ongeveer twee à vijf procent van de volwassenen en bij tien tot twintig procent van de kinderen. De eczeem treedt meestal op bij irritatie van de huid of als allergische reactie, en vertaalt zich hoofdzakelijk in roodheid, een jeukende huid, huidschilfers en zwelling.

Vitamine B12: waar is het goed voor?
22/08/2018

Vitamine B12: waar is het goed voor?

Vitamine B12 is één van de belangrijkste bouwstenen voor je lichaam. Ze staat in voor de ondersteuning van de bouw van je DNA, de aanmaak van je rode bloedcellen en het welzijn van je geheugen. In tegenstelling tot verschillende, andere vitaminen, wordt vitamine B12 niet door je lichaam zelf aangemaakt. Je kan deze dus enkel uit bepaalde voedingsstoffen, zoals vlees, vis, eieren en zuivel halen.

Aromatherapie: meer dan alleen tot rust komen
08/08/2018

Aromatherapie: meer dan alleen tot rust komen

Wie aan aromatherapie denkt, denkt automatisch aan verschillende geuren en natuurlijke oliën die je helpen om tot rust te komen of om beter te slapen. Toch is aromatherapie zoveel meer dan alleen dat. Je kan het namelijk ook gebruiken om: je huid, haar en gelaat te verzorgen; je concentratie te verhogen; je weerstand te versterken. Klaar om je lichaam het beste te geven van de natuur?

Vermijd irritatie na het scheren met deze 5 tips
01/08/2018

Vermijd irritatie na het scheren met deze 5 tips

Ingegroeide haren, jeuk, rode bultjes… Voor veel mannen én vrouwen is irritatie na het scheren een gekend probleem. Zeker wanneer deze irritaties zich op een zichtbare plaats voordoen, en je net wil gaan zwemmen of een belangrijke meeting op de agenda hebt staan. Door in de toekomst rekening te houden met onderstaande tips, maak jij in no time komaf met irritatie na het scheren!

Hypothyreoïdie of trage schildklier: wat zijn de gevolgen?
25/07/2018

Hypothyreoïdie of trage schildklier: wat zijn de gevolgen?

Ooit al gehoord van de moeilijke term ‘hypothyreoïdie’? Hypothyreoïdie - ook wel gekend als een ‘trage’ schildklier - is een aandoening waarbij de werking van je schildklier afneemt en je lichaam bijgevolg dus te weinig hormoon aanmaakt. Hypothyreoïdie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, en brengt zeer uiteenlopende klachten met zich mee. Dit maakt dat het voor de arts onmogelijk is om enkel op basis hiervan een oordeel te vellen. Een bloedonderzoek is met andere woorden dus steeds vereist om een diagnose te bepalen.

Alles wat je moet weten over natuurlijke suikers en zoetstoffen
18/07/2018

Alles wat je moet weten over natuurlijke suikers en zoetstoffen

Ben je diabeet, volg je een dieet of ben je gewoonweg heel erg bezig met het gebruik van natuurlijke suikers en zoetstoffen? Dan heb je ongetwijfeld al gehoord van stevia, tagatose en ahornsiroop. Tv-chefs zoals Sandra Bekkari en Sofie Dumont zweren bij natuurlijke suikers, en ook in de media wordt het gebruik van zoetstoffen en natuurlijke suikers steeds meer gehypet. Is dat terecht, of zijn zoetstoffen en natuurlijke suikers eigenlijk helemaal niet zo gezond als men beweert?