mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Vermijd irritatie na het scheren met deze 5 tips

Scrub je huid voor het scheren

Wil je zoveel mogelijk irritatie na het scheren vermijden?

Dan is het aangewezen om:

  1. de dode huidcellen van je benen, bikinilijn, oksels en gelaat te verwijderen;
  2. het vuil van je lichaam te verwijderen.

Een milde scrubcrème, zoals deze gommage surfin van La Roche-Posay, is hiervoor ideaal.

Door de korrelige structuur zal het vuil dat zich op je huid bevindt, veel sneller loslaten dan bij een gewone reiniging met water en zeep. Dit maakt dat je huid tijdens een scheerbeurt veel gladder is, waardoor je nog dichter op de huid kan scheren.

Het gevolg? Een beter scheerresultaat!

Daarnaast zal je ook minder snel last krijgen van ingegroeide haren, doordat je deze beweegt tijdens de scrubbehandeling. Een echte win-winsituatie dus.

Ben je klaar met scrubben? Reinig dan je huid of gelaat met een milde zeep en droog deze voorzichtig af.

Gebruik een proper en scherp scheermes

Een van de meest voorkomende oorzaken van irritatie na het scheren, is het gebruik van een oud of bot scheermesje. Zorg er dus voor dat je steeds propere en scherpe scheermesjes bij de hand hebt, alvorens je aan de slag gaat!

Zeker voor vrouwen die hun bikinilijn willen scheren, is dit cruciaal, aangezien deze haren wat stugger zijn.

Andere aandachtspunten bij de aankoop van een scheermesje, zijn:

  • Zorg dat je een scheermesje met meerdere mesjes achter elkaar hebt.
  • Zie dat er tussen de mesjes een strookje rubber zit, daar deze voor de bescherming tussen de mesjes en je huid zorgt. Voornamelijk bij wegwerpmesjes is het van groot belang om hieraan aandacht te besteden, aangezien deze vaak geen rubber hebben.
  • Kies voor een vochtinbrengend scheerapparaat indien je een zeer gevoelige huid hebt.

Onthaar jezelf via de juiste techniek

Een andere veelgemaakte ‘fout’ die vaak voor irritatie na het scheren zorgt, is het scheren van de huid in de verkeerde richting. Hierdoor ontstaan kleine wondjes en bultjes die verschillende dagen zichtbaar zijn.

Wie echter met de richting van de haargroei mee scheert, zal merken dat dit veel vlotter gaat. Het kan dan wel gebeuren dat er kleine stoppeltjes voelbaar achterblijven op je benen of bikinilijn, maar deze zijn vaak - in tegenstelling tot bij het tegen de richting in scheren - niet zichtbaar.

Bovendien voorkomt deze scheertechniek zelfs dat de haartjes ingroeien. Je geniet dus ook nog eens van een mooier resultaat.

Kies voor een kwalitatieve scheerschuim

Ook wie geen (kwalitatief) scheerschuim gebruikt, kan achteraf irritatie na het scheren ervaren. Een verzachtende scheerschuim of scheergel voor je huid is dus echt wel een must-have!

De anti-irriterende scheerschuim van Vichy voor mannen en de scheergel van Nobacter voor zowel mannen, als vrouwen, zijn twee aanraders om je scheerbeurt aanzienlijk te vereenvoudigen.

Daarnaast zorgt het gebruik van scheerschuim er ook voor dat:

  • het scheren zelf zachter aanvoelt;
  • de kans op wondjes kleiner is;
  • je huid minder snel geïrriteerd raakt;
  • je geen last hebt van een trekkerig gevoel.

Heb je een gevoelige huid en volstaat een gewone, verzachtende scheerschuim niet? Gebruik dan een scheergel die parfumvrij is.

Voor het scheren van de extra gevoelige bikinilijn, wordt ook wel het gebruik van mannenscheerschuim aangeraden.

Aloë vera na het scheren

Heb je jouw benen, bikinilijn, oksels en gelaat geschoren? Spoel deze dan af met koel water en dep deze droog met een zachte en schone handdoek.

Je huid is na het ontharen immers zeer gevoelig, waardoor je door foute handelingen achteraf, nog altijd irritaties na het scheren kan veroorzaken.

Vermijd verder het gebruik van zwaar geparfumeerde crèmes met alcohol, en kies eerder voor producten met aloë vera. Het antibacteriële en verkoelende effect van dit natuurlijke ingrediënt werkt namelijk zeer genezend, waardoor je irritatie na het scheren, verdwijnt als sneeuw voor de zon!