mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Zo roep je pijnlijke gewrichten een halt toe!

Bewegen zonder pijn

Pijnlijke gewrichten ontstaan door een tekort aan kraakbeen, wat ervoor zorgt dat sommige gewrichten onevenredig veel druk moeten incasseren. Het gevolg? Gewrichten die pijnlijk aanvoelen, stroever bewegen en minder soepel aanvoelen. Soms verdwijnt het probleem vanzelf, andere keren moet je (tijdelijk) overstappen op een kalkrijk dieet of verzachtende gels gebruiken om komaf te maken met gewrichtspijn.

Een tekort aan kraakbeen kan je helaas niet verhelpen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je niets kunt ondernemen. Integendeel zelfs! Het is aangewezen om kraakbeenbouwstoffen in te nemen om verdere afbraak te vermijden. Deze producten mag je daarbij niet over het hoofd zien:

Ook de spieren rond het aangetaste gewricht in beweging houden, is een must. De smering van de gewrichten kan je onder meer bevorderen door middel van hyaluronzuur en collageen.

Pijnlijke gewrichten verhelpen

Laat je niet tegenhouden door pijnlijke gewrichten. Blijven bewegen is dé oplossing om verdere klachten te vermijden en verdere stijfheid te voorkomen. Houd je je spieren soepel en sterk, maar blijft de pijn aanslepen? Dan kun je overwegen om pijnstillers te nemen. Paracetamol of Ibuprofen volstaan ruimschoots bij licht zeurende pijn.

Tip: Combineer een orale pijnstiller of ontstekingsremmer met een lokale ontstekingsremmende gel of crème om snel komaf te maken met pijnlijke gewrichten.

Blijft de pijn aanhouden? Dan doe je er goed aan om Voltaren of Flexium te gebruiken. Dat zijn pijnstillende gels die je twee tot viermaal daags zacht mag aanbrengen. Als je meer voelt voor natuurlijke producten, is Flexagile een perfect alternatief.

Ontstoken gewrichten?

In het geval van gewrichten die stijf, pijnlijk, dik en rood blijven, doe je er goed aan om je huisdokter te raadplegen. Het zou namelijk kunnen dat je te maken hebben met een gewrichtsontsteking. Hij zal je een specifieke behandeling met ontstekingsremmers voorschrijven.