mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Wat te doen tegen een verstopte neus?

Neusslijmvliezen verdunnen

Als je te maken hebt met een verstopte neus, komt het erop aan om de slijmvliezen te bevochtigen en te verdunnen. Dat doe je door genoeg vitaminen en mineralen op te nemen en veel water te drinken. Warme dranken zoals thee en soep zijn perfecte huismiddeltjes om een verstopte neus te behandelen. Vermijd droge lucht in je woning en zet je verwarming ‘s nachts uit om een goede nachtrust te bevorderen.

Een verstopte neus behandelen

Krijg je het probleem niet van de baan met de tips hierboven? Dan is een stoombad misschien iets voor jou. Doe heet water in een schaal, voeg een paar druppels Inhalo Rhinathiol of Phytosun Complex toe, hang een handdoek over je hoofd en ga boven de schaal hangen. Probeer de stoom zo diep mogelijk in te ademen door je neus.

Als je kinderen last hebben van een verstopte neus, moet je Vicks Vaporub proberen. Smeer de zalf 's avonds op hun borst - het zal de slijmvliezen prikkelen, wat verlichting geeft bij verstopping van de bovenste luchtwegen.

Neussprays

Wat je nog kunt doen tegen een verstopte neus? Neussprays gebruiken! Die bevatten de nodige bestanddelen om slijmvliezen aan te pakken en je verstopte neus te verhelpenPhysiomer is een uitstekende keuze vanwege zijn reinigende eigenschappen, maar ook de andere sprays in ons uitgebreide aanbod maken komaf met je verstopte neus. Wel altijd spoelen met fysiologisch water!

Naast sprays heb je ook tabletten die de neus vrijmaken. Rhini-San, bijvoorbeeld, is een uitstekende keuze. Je mag de eerste dag om de vier uur een tablet nemen (maximum vier per dag) en de daaropvolgende dagen twee à drie (maximum drie per dag). Ook Rhinathiol Antirhinitis is geschikt om een verstopte neus vrij te maken.