mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Blog

85-96 of 156 blog posts

Sorteer op:
Verlaag je cholesterol voor minder kans op hart- en vaatziekten
07/03/2018

Verlaag je cholesterol voor minder kans op hart- en vaatziekten

Als je weet dat hart- en vaatziekten nog altijd de nummer één doodsoorzaak zijn in België, en een hoge cholesterol hieraan bijdraagt, is het belangrijk om deze goed te monitoren. Of je cholesterol te hoog is, kan alleen worden vastgesteld door een bloedafname. Blijkt dit het geval? Dan doe je er goed aan om deze te verlagen. Dit laatste geldt trouwens ook voor mensen die erfelijk gezien een hoger risico lopen op hart- en vaatziekten. Op zoek naar manieren om je cholesterol te verlagen? We sommen er hieronder een aantal op.

Migraine vs. spanningshoofdpijn: wat is het verschil?
28/02/2018

Migraine vs. spanningshoofdpijn: wat is het verschil?

We hebben allemaal wel een keertje hoofdpijn. Meestal gaat het vanzelf over. Doet het dat niet, dan biedt paracetamol doorgaans redding. Er zijn echter varianten van hoofdpijn die voor meer last zorgen: migraine en spanningshoofdpijn. Het is soms lastig om te bepalen of je symptomen van migraine of spanningshoofdpijn hebt. Maar als we de feiten op een rijtje zetten, is het onderscheid een stuk gemakkelijker te maken.

Goede voornemens, deel 3: Afvallen na de feestdagen
31/01/2018

Goede voornemens, deel 3: Afvallen na de feestdagen

De maand december bracht het ene feest na het ander. We begonnen met Sinterklaas en eindigden met oud op nieuw. De hele maand leek wel in het teken te staan van extra lekkernijen en etentjes. Dat extra eten leidt over het algemeen tot een toename in lichaamsgewicht van een halve kilo tot een kilo. Geen wonder dus dat veel mensen na de feestdagen komaf willen maken met die extra ‘feestkilo’s’ en afvallen als voornemen op hun lijstje hebben staan.

Goede voornemens, deel 2: Detoxen na de feestdagen
24/01/2018

Goede voornemens, deel 2: Detoxen na de feestdagen

Van nature krijgt iedereen afvalstoffen in zijn lichaam. Wanneer je een gezonde levensstijl hanteert, zullen die afvalstoffen geen probleem opleveren omdat onze lever ze goed kan verwerken. Die gezonde levensstijl laat tijdens de feestdagen echter vaak te wensen over. Een toegenomen hoeveelheid van (vaak ongezond) eten en alcohol, zorgt namelijk voor een toegenomen hoeveelheid afvalstoffen. Ons lichaam kan daardoor na de feestdagen best wel wat hulp gebruiken om van deze afvalstoffen af te geraken en die gezonde levensstijl terug op te pakken. Detoxen, oftewel het ‘ontgiften van je lichaam’, is daardoor vaak geen overbodige luxe!

Goede voornemens, deel 1: Stoppen met roken
17/01/2018

Goede voornemens, deel 1: Stoppen met roken

Een nieuw jaar, een nieuw begin! Tijd om die goede voornemens weer uit de kast te halen... Eén van de vaakst voorkomende goede voornemens, is ongetwijfeld stoppen met roken. Niet zo vreemd trouwens, als je bedenkt hoe slecht roken is voor je gezondheid. Met één trekje van een sigaret komen er ongeveer 4.000 chemische stofjes vrij, waaronder nicotine, koolmonoxide en teer. Koolmonoxide vervangt de zuurstof in je bloed. Hierdoor gaat je conditie zienderogen achteruit. De teer die in sigarettenrook zit, condenseert in je longen tot een plakkerige en stroperige stof. Teer werkt dan weer bronchitis in de hand en vergroot bovendien de kans op longkanker.

Je darmflora herstellen op een natuurlijke manier: 5 tips en tricks
10/01/2018

Je darmflora herstellen op een natuurlijke manier: 5 tips en tricks

Om maar meteen even met de deur in huis te vallen: heb je na de feestdagen meer last van winderigheid, slechte stoelgang en/of constipatie? Dan is het tijd om je darmflora te herstellen! Je darmflora bestaat uit miljoenen bacteriën en is van belang voor onder meer een goede spijsvertering en je algemene gezondheid. In een lichaam met een gezonde darmflora, leven goede en slechte bacteriën in balans: de goede bacteriën houden de slechte als het ware tegen. Nemen de slechte bacteriën echter de bovenhand of is er een tekort aan goede bacteriën? Dan spreken we van een verstoorde darmflora. En die moet hersteld worden.

Te veel gegeten? Zo zakt je eten sneller!
20/12/2017

Te veel gegeten? Zo zakt je eten sneller!

De feestdagen zijn in aantocht, wat waarschijnlijk betekent dat je agenda volgepland staat met feestjes waar er eten in overvloed zal zijn en je het zinnetje ‘Oh, ik heb te veel gegeten’ uit menig mond zal horen. Na het eten met een overvol, opgeblazen gevoel op de bank ploffen klinkt aantrekkelijk, maar je kunt misschien beter volgende zaken doen om je eten sneller te laten zakken of een overvol gevoel te voorkomen.

Last van examenstress? Zo los jij het op!
29/11/2017

Last van examenstress? Zo los jij het op!

Een beetje gezonde stress voor de examens kan geen kwaad, en kan er zelfs voor zorgen dat je beter je best doet en meer geconcentreerd bent, maar teveel is ook niet goed. Onze voornaamste tips? In de eerste plaats goed leren, maar ook tijd vrijmaken om te ontspannen en op je eten letten, zijn belangrijkste must-do’s.

Een koortsblaas voorkomen: hoe doe je dat?
22/11/2017

Een koortsblaas voorkomen: hoe doe je dat?

Als je ooit al een koortsblaas hebt gehad, weet je dat er geen ontkomen aan is… Het begint met een prikkelende tinteling of een branderig gevoel aan je mond of lippen, en eindigt uiteindelijk in een blaas waar je je dagen aan ergert. Heb je regelmatig last van een koortsblaas, en ben jij op zoek naar een manier om hier voorgoed komaf mee te maken? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Er bestaan geen geneesmiddelen die een koortsblaas kunnen genezen. Wat kan je dan wel doen om een koortsblaas te onderdrukken?

Verkoudheid bij baby
15/11/2017

Verkoudheid bij baby's in de winter: welke maatregelen moet je nemen?

De herfst- en wintermaanden gaan hand in hand met griepjes en verkoudheden. Iedereen kan natuurlijk een verkoudheid oplopen, maar baby’s in het bijzonder zijn hier heel vatbaar voor. Dit komt omdat hun afweersysteem nog niet optimaal werkt. Meestal verloopt een verkoudheid bij een baby onschuldig en geneest dit vanzelf weer. En hoewel je er niet veel aan kunt doen dat een baby nu eenmaal meer verkouden is, kun je wel wat maatregelen nemen om het risico enigszins te beperken.

Hou je weerstand op peil met deze tips
08/11/2017

Hou je weerstand op peil met deze tips

In de winter krijgt je weerstand het zwaarder te verduren doordat je meer binnen zit. Je bent dan vatbaarder voor infecties en wordt sneller ziek. Gelukkig is het perfect mogelijk om je te wapenen tegen vervelende winterkwaaltjes. Kom snel ontdekken wat je kunt doen om je weerstand op te schroeven!

Ijzertekort als oorzaak van je winterdepressie
25/10/2017

Ijzertekort als oorzaak van je winterdepressie

De wintermaanden komen er stilaan aan. Dit betekent dat je ‘s ochtends vroeg, wanneer het nog donker is, je naar je school of je werk vertrekt en ‘s avonds, wanneer het opnieuw donker is, weer naar huis terugkeert. Maar kortere dagen betekent ook minder blootstelling aan zonlicht, wat op zich weer een effect heeft op de hoeveelheid vitamine D in ons lichaam. Het gevolg van deze veranderingen? Sneller moe zijn en een energiepeil dat aanzienlijk onder het nulpunt daalt.