mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Goede voornemens, deel 3: Afvallen na de feestdagen

Waar de meeste mensen echter de fout ingaan, is starten met een crashdieet. ‘Even snel afvallen’ lijkt een veel gekozen insteek.

Realiseer je echter dat de kilo’s die je kwijtraakt tijdens een crashdieet, er even snel weer bijkomen wanneer je weer ‘normaal’ gaat eten.

Veel beter dan een crashdieet is je levensstijl aanpassen en langzaamaan kilo’s afvallen. De kans dat die kilo’s ook effectief wegblijven, is meteen een stuk groter. De basis van een gezonde levensstijl is uiteraard gezond eten. Maar welke tips zorgen er nog voor dat je afvalt?

Eet geregeld

Leer jezelf aan om regelmatig te eten. Dat betekent ontbijt, lunch en diner. Zorg daarnaast voor een aantal gezonde tussendoortjes. Door regelmatig te eten, blijft je metabolisme op gang. Het zorgt ervoor dat je hongergevoel uitblijft en je je porties beter kunt beheersen.

Een bekend scenario als je een maaltijd overslaat: ‘s avonds heb je zo’n honger dat je snel die honger wil stillen, je neemt niet de tijd om een gezonde maaltijd te bereiden, begint ongezond te eten en overeet je. Sla dus geen maaltijden over!

Beperk de grootte van je porties

Vaak eten we te veel. We zijn gewend aan bepaalde porties en denken dat we die nodig hebben om ons voldaan te voelen.

Probeer je porties gedurende een periode te verkleinen. Je zult merken dat je lichaam zich aanpast, en dat je met minder ook een voldaan gevoel kunt hebben.

Een trucje voor het verkleinen van je porties is bijvoorbeeld een kleiner bord nemen.

Drink voldoende water

Van water drinken, zul je niet afvallen. Het heeft echter een aantal voordelen.

Water zorgt voor een ‘vol’ gevoel. Hierdoor heb je minder de neiging om te eten en het maakt het gemakkelijker om je porties te verkleinen. Drink bijvoorbeeld 15 minuten voor je maaltijd een glas water en je zult merken dat je sneller verzadigd bent.

Daarnaast heeft water een reinigende werking op je lichaam.

Weg met suikers

Het lijkt overbodig om te vermelden, maar suikers mag je links laten liggen als je streeft naar een gezonde levensstijl.

Tijd dus om taart, snoep, koekjes (en ook alcohol) zoveel mogelijk te vermijden. Probeer deze lekkernijen te vervangen door gezonde alternatieven zoals fruit, groenten, water, groene thee enzovoort.

Gun jezelf iets

Wanneer je alle lekkernijen uit je leven moet verbannen, wordt afvallen wellicht een zware opdracht. Gun jezelf daarom van tijd tot tijd iets ‘lekkers’. Probeer dit echter met mate te doen.

Wat je zou kunnen doen, is jezelf belonen. Zet een doel en als je dit bereikt hebt, mag je een keertje zondigen.

Afslankmiddeltjes

Ben je vastberaden om af te vallen na de feestdagen? En wil je geen crashdieet volgen, maar vind je het lastig om je levensstijl zomaar aan te passen? Dan zijn er een aantal afslankmiddeltjes die je kunt gebruiken om je op weg te helpen.

Zo zijn er hongerstillers die je hongergevoel verminderen. Ook suikervervangers kunnen soelaas bieden. Vervang dat suikerklontje in je koffie door een alternatief.

Een ander hulpmiddel kan een vetverbrander zijn. Deze zorgt voor een verhoogd metabolisme, waardoor je meer calorieën verbruikt en dus ook meer vet verbrandt.

Xls medical max strength is een natuurlijk afvalmiddel, die de opname van suikers, vetten en eiwitten uit de voeding verminderd. Het is het eerste product die deze drie eigenschappen combineert.

En voor extra motivatie: schaf een stappenteller aan. Die zal je motiveren om wat extra stappen te zetten op een dag. We weten allemaal welk effect beweging heeft op ons lichaamsgewicht!