mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Blog

73-84 of 156 blog posts

Sorteer op:
Last van ondergewicht? Zo kom jij gezond aan!
04/07/2018

Last van ondergewicht? Zo kom jij gezond aan!

Hoewel we vaak geconfronteerd worden met de gevaren van overgewicht, zijn er ook verschillende mensen in België die te kampen hebben met ondergewicht. Over het algemeen spreken we van ondergewicht als de Body Mass Index, oftewel de BMI, daalt beneden 18,5. In de praktijk daarentegen spreken we al van deze term van zodra er een verhoogde kans is op een tekort aan voedingsstoffen zoals eiwitten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen. Heb jij al jaren last van ondergewicht of een BMI lager dan 18.5, en wil je daar graag iets aan veranderen?

Welke gelaatsverzorging past het best bij jouw huidtype?
20/06/2018

Welke gelaatsverzorging past het best bij jouw huidtype?

Zowel ‘s nachts, als overdag verzamelen zich verschillende soorten onzuiverheden, zoals make-up, huidsmeer en stofdeeltjes, op onze huid. Het spreekt dan ook voor zich dat goede gelaatsverzorging essentieel is om je huid zo gezond en evenwichtig mogelijk te houden. Heb je geen idee welke gelaatsverzorging het best bij jouw huidtype past? Geen nood! Hieronder leggen we je uit welke verschillende huidtypes er zijn, hoe je jouw huidtype kan herkennen, en welke gelaatsverzorging het best bij jouw huidtype past.

In de overgang? Deze 3 tips doen je klachten verminderen!
13/06/2018

In de overgang? Deze 3 tips doen je klachten verminderen!

Ben je tussen de 40 en 55 jaar oud en heb je last van onder meer opvliegers, gewichtstoename, vermoeidheid en stemmingswisselingen? Dan is de kans zeer groot dat je je in de overgang bevindt. De overgang, vaak ook foutief de menopauze genoemd, duidt in je leven de periode aan waarin je menstruatie volledig stopt. Helaas gaat deze periode voor veel vrouwen gepaard met verschillende kwaaltjes, en zijn er maar enkelen die aan ongemakken ontsnappen.   Op zoek naar oplossingen om je overgangsklachten te verlichten? We geven er hieronder een aantal mee!

Koorts bij volwassenen: wat kan je er tegen doen?
06/06/2018

Koorts bij volwassenen: wat kan je er tegen doen?

In tegenstelling tot wat sommigen denken, is koorts bij volwassenen geen ziekte, maar een natuurlijke reactie van ons lichaam om zich te verdedigen tegen ziekteverwekkers. Ons afweermechanisme werkt namelijk veel beter bij een hogere lichaamstemperatuur en maakt op deze manier dus sneller komaf met virussen en bacteriën die niet in ons lichaam thuishoren. Toch zijn er een aantal situaties waarbij je voorzichtig moet zijn wanneer je als volwassene koorts hebt. Denk bijvoorbeeld maar aan situaties waarbij je temperatuur bijvoorbeeld te hoog oploopt of je koorts te lang aanhoudt...

Last van zware en vermoeide benen? Zo ga je ze tegen!
23/05/2018

Last van zware en vermoeide benen? Zo ga je ze tegen!

Na een lange autorit, een hele dag shoppen of een intensieve sporttraining, kan je wel eens last hebben van zware en vermoeide benen. Dit merk je meestal aan gezwollen enkels, tintelingen in je benen of moeilijkheden met stilzitten. Ook wanneer je zwanger bent of een dagje ouder wordt, durft dit kwaaltje wel eens opduiken. Wanneer dit slechts een aantal keren voorkomt, kan het natuurlijk geen kwaad, maar wanneer je vaak te kampen hebt met zware en vermoeide benen, ligt een slechte bloedcirculatie hier mogelijks aan de basis. En dat kan nare gevolgen hebben.

Atopie bij honden en katten: zo herken je het!
16/05/2018

Atopie bij honden en katten: zo herken je het!

Heeft jouw hond of kat regelmatig last van jeuk en huidveranderingen? Dan bestaat de kans dat jouw viervoeter last heeft van atopie. Atopie of atopische dermatitis is een allergische reactie tegen bepaalde stoffen, zoals grassen, boompollen en huisstofmijt, en is vergelijkbaar met hooikoorts bij mensen. Hieronder geven we enkele tips en aanbevelingen omtrent de herkenning van deze lastige huidaandoening, en wat je kan doen om jouw huisdier te behandelen.

Zonneallergie voorkomen? Neem deze maatregelen!
09/05/2018

Zonneallergie voorkomen? Neem deze maatregelen!

De eerste zonnestralen zijn gesignaleerd en daar worden wij instant vrolijk van! Helaas ervaart niet iedereen dat vrolijke gevoel... Maar liefst 1 op de 10 Belgen lijdt namelijk aan zonneallergie en kan dus niet ten volle van de zon genieten. Wil dit dan zeggen dat je tijdens de zomermaanden nooit buiten mag komen om klachten te voorkomen? Helemaal niet. Er bestaan namelijk verschillende maatregelen die je kan nemen om je lichaam te laten wennen aan de zon en de negatieve effecten van je zonneallergie dus zoveel mogelijk te beperken.

Zwanger worden: wat te doen als je eraan begint?
02/05/2018

Zwanger worden: wat te doen als je eraan begint?

Je hebt de beslissing genomen om zwanger te worden? Spannend! Hoe snel je zwanger wordt, verschilt van vrouw tot vrouw. Bij de ene vrouw gaat dit snel, de andere heeft er wat langer voor nodig. Over het algemeen duurt het 6 maanden tot één jaar. Er is dus geen reden tot paniek als je niet meteen zwanger bent.Hoe lang het ook duurt voordat je zwanger bent, één ding hebben alle vrouwen met een zwangerschapswens gemeen: de wens om zo gezond mogelijk zwanger te zijn. Niet alleen voor je aankomende baby, maar ook voor jezelf.

Alles wat je moet weten over kruisallergie
25/04/2018

Alles wat je moet weten over kruisallergie

Heb je last van hooikoorts? Dan bestaat de kans dat je naast je allergie voor pollen, ook een allergie hebt voor bepaalde voedingsmiddelen. Iemand met een allergie voor berkenpollen, bijvoorbeeld, is vaak ook allergisch voor appels. Deze typische reactie van de ene allergie die een andere allergie teweegbrengt, noemt men een kruisallergie. Een kruisallergie komt voor bij maar liefst de helft van alle hooikoortslijders, en kan zowel gedurende het hele jaar, als alleen tijdens het hooikoortsseizoen optreden.

Je nagels mooi en gezond houden: tips voor de beste nagelverzorging
28/03/2018

Je nagels mooi en gezond houden: tips voor de beste nagelverzorging

Je handen en nagels krijgen het zwaar te verduren: ze worden regelmatig blootgesteld aan allerlei schadelijke stoffen (zoals bijvoorbeeld kuisproducten) en we zijn er constant mee in de weer. Aangezien nagels langzaam groeien, blijven beschadigingen lang zichtbaar. De nodige aandacht besteden aan je nagels, is een must. Iedereen wil toch goed voor de dag komen met verzorgde en gezonde nagels?

Hoe kun je het beste brandwonden verzorgen?
21/03/2018

Hoe kun je het beste brandwonden verzorgen?

Eerst water, de rest komt later’ is niet voor niets een uitdrukking die bij de meesten onder ons een belletje doet rinkelen. Water is namelijk cruciaal voor de verdere genezing bij brandwonden, ongeacht de soort. Voor de verdere, specifieke verzorging kijk je het best naar de graad en de grootte van de wonde.

5 tips om komaf te maken met brandend maagzuur
14/03/2018

5 tips om komaf te maken met brandend maagzuur

Wanneer we eten of drinken, gaat het voedsel via onze slokdarm naar de maag. In de maag wordt het voedsel, met behulp van maagzuur, verteerd. Op het moment dat voedsel onze maag bereikt sluit een spiertje, de zogeheten sfincter, de maag af zodat er geen voedsel en maagzuur terug in de slokdarm kan vloeien. In sommige gevallen echter, sluit het spiertje niet goed af.