mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Welke gelaatsverzorging past het best bij jouw huidtype?

De verschillende huidtypes

Alvorens je aan de slag gaat met de keuze van je gelaatsverzorging, dien je eerst jouw huidtype te bepalen. Dit kan door middel van ‘face mapping’ bij een professional of door zelf een huidanalyse te doen.

Het grote voordeel van face mapping is dat je naast je huidtype, ook je huidconditie te weten komt. Zo weet je perfect welke zones in je gezicht behoefte hebben aan welke gelaatsverzorging!

Indien je toch liever zelf je huidtype bepaalt, zijn volgende regels van toepassing:

  • Droge huid: je hebt vaak last van ruwe, droge plekken en je huid voelt trekkerig aan.
  • Gecombineerde huid: je hebt een glimmende T-zone (voorhoofd, neus en kin), maar je wangen voelen droog aan.
  • Vette huid: je hebt een soepele huid die snel de neiging heeft tot glimmen.
  • Gevoelige huid: je huid raakt snel geïrriteerd bij het gebruik van bepaalde make-up en gelaatsverzorging.

Gelaatsverzorging voor ieder huidtype

Er zijn verschillende gelaatsverzorgingsproducten die verkrijgbaar zijn voor ieder huidtype. Zo heb je de keuze uit:

Bovenstaande producten hebben trouwens allemaal als voordeel dat ze zeer eenvoudig zijn aan te brengen. Je hoeft de substantie alleen maar aan te brengen op een watje, over je gezicht te gaan en je huid ziet er terug stralend uit!

Wil je het nog eenvoudiger, zonder watjes te gebruiken? Dan zijn make-up reinigingsdoekjes de ideale oplossing voor jou.

Gelaatsverzorging voor de droge of gevoelige huid

Heb je een droge of gevoelige huid?

Dan vraagt jouw gelaatsverzorging wat meer werk dan bij een ander huidtype. Alleen water is namelijk niet voldoende om alle onzuiverheden van je gezicht te verwijderen (dit geldt trouwens voor alle huidtypes!), en echte zeep is vaak te agressief, aangezien deze de natuurlijke barrière van je huid aantast.

Gelukkig zijn er verschillende gelaatsverzorgingsproducten op de markt in de vorm van een milde zeep of crème, die je huid extra verzorgen en die je na afloop alleen met water moet afspoelen.

De producten die voor jou geschikt zijn:

  • Reinigingscrème: deze facewash heeft een crèmige textuur en hydrateert je huid voldoende tijdens het verzorgingsritueel. Wanneer je naast een droge huid, ook last hebt van een gevoelige huid, is de Toleriane crème van La Roche Posay een echte aanrader.  
  • Cleansing oil: een cleansing oil heeft als voordeel dat deze je huideigen oliën behoudt, waardoor deze beter in balans blijft. Bovendien bestaan er ook cleansing oils, zoals de Essential Oil Elixir van Darphin, die de stevigheid en elasticiteit van je huid verbeteren. Ideaal dus wanneer je naast een mooie huid, ook nog eens een jonge huid wil scoren!

Hou er rekening mee dat bovenstaande tips enkel raadgevingen zijn en dus niet bij iedereen voor hetzelfde, gewenste effect zorgen.

Belangrijk is vooral om voldoende producten te testen en tijdig te stoppen met een product wanneer je merkt dat het weinig, geen of een slechte impact hebben op je huid. Alleen zo zal je de gelaatsverzorging vinden die voor de volle 100 procent bij je huidtype past!