mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Je nagels mooi en gezond houden: tips voor de beste nagelverzorging

Enkele algemene tips voor een goede nagelverzorging:

Knip je nagels één keer per week

Dit is belangrijk omdat een gladde en goed verzorgde nagel minder kans heeft om beschadigd te worden.

Gebruik hiervoor een scherpe nagelknipper of een nageltang en eventueel een nagelvijl. Als je nagels broos of juist wat dikker zijn, kan je dit best doen na een bad of douche omdat ze dan weker zijn. Dit is voor de verschillende onderdelen van nagelverzorging een belangrijk aandachtspunt. De scherpe hoeken kan je altijd achteraf nog bijwerken met een vijl.

Duw je nagelriemen heel voorzichtig terug

Het terugduwen van het velletje bovenaan je nagels (de nagelriem) kan je best heel voorzichtig doen. Het kan namelijk je nagelbed beschadigen, waardoor er makkelijker infecties ontstaan. Beperk deze ‘ingreep’ dus tot één keer per week en gebruik een verzorgende nagelriemolie en een houten bokkenpootje.

Gebruik niet te veel dissolvant

Voor dissolvant geldt: hoe minder, hoe beter. Het is schadelijk voor je nagels dus beperk het gebruik ervan en koop een variant zonder aceton.

Als je je nagels lakt, doe het dan zorgvuldig: breng eerst een base coat aan zodat je nagels niet verkleuren en vervolgens twee dunne laagjes nagellak en een top coat zodat ze lang mooi blijven. In plaats van de nagellak helemaal te verwijderen met dissolvant als hij begint los te laten, kan je beter bijwerken met nagellak op die plaatsen.

Let op voor ingegroeide nagels

Je teennagels moeten niet te kort en altijd recht worden afgeknipt. Hier volstaat één keer per maand omdat ze trager groeien dan vingernagels. Teennagels zijn meestal dikker, en knip je ze het best na een bad of douche.  

Ingegroeide nagels komen vooral voor bij de grote teen. Dit ontstaat doordat de buitenkant van de nagel omkrult en in je huid dringt. Het gebeurt als nagels niet juist geknipt worden en door de druk van knellende of puntige schoenen. Een goede nagelverzorging kan dit dus deels vermijden. Als je last hebt van ingegroeide nagels, kan je best het ingegroeide deel afknippen met een nageltang en de hoek van de nagel met een steriel gaasje naar boven duwen. Verwissel het gaasje dagelijks tot de pijn en roodheid zijn verdwenen.