mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Blog

97-108 of 156 blog posts

Sorteer op:
Spierpijn na het sporten vermijden tijdens koude dagen
11/10/2017

Spierpijn na het sporten vermijden tijdens koude dagen

Tijdens de winter is het niet altijd even gemakkelijk om de motivatie te vinden om te gaan sporten. Zeker wanneer je aan buitensport doet en de volgende dag weer opstaat met spierpijn omdat het zo koud is geweest… Toch zijn er heel wat voordelen verbonden aan blijven sporten tijdens de koude maanden. Denk maar aan het krijgen van meer energie, een fitter gevoel en een beter immuunsysteem. Bovendien kan je met een aantal simpele aanpassingen vermijden dat je spierpijn krijgt na het sporten. Wedden dat jij na het lezen van onze motivatie- en opwarmingstips opnieuw je sportschoenen aangetrokken hebt?

Uurverandering: de overgang van zomer- naar winteruur
04/10/2017

Uurverandering: de overgang van zomer- naar winteruur

Het laatste weekend van oktober is het weer zover. Dan draaien we - naar jaarlijkse gewoonte - onze klok opnieuw een uur achteruit en gaat het winteruur in. Dit betekent dat we ‘s ochtends bij het opstaan weer sneller licht zullen zien, maar dat we ‘s avonds daarentegen in het donker naar huis gaan. Ondanks het minimale tijdsverschil, zijn er toch een heleboel mensen die last hebben van de overgang van zomer- naar winteruur… En dit is waarom!

Terug naar school: verhoog de weerstand van je kleine spruit
23/08/2017

Terug naar school: verhoog de weerstand van je kleine spruit

Over enkele dagen is het één september en keert je kleine spruit terug naar school. Hoog tijd dus om voorbereidingen te treffen, de boekentas van onder het stof vandaan te halen, het slaapritme weer op orde te krijgen en... De weerstand van je kind te verhogen! Dit laatste is vooral belangrijk omdat kinderen vaker ziek worden dan volwassenen. De oorzaak? Kinderen komen sneller in contact met bacteriën, hebben een zwakker immuunsysteem en zijn nog niet in staat om verschillende virussen te bestrijden. Om te voorkomen dat je kind reeds na enkele schooldagen ziek is, bezorgen we je hieronder alvast enkele tips!

Een opgeblazen gevoel? Dit doe je eraan!
09/08/2017

Een opgeblazen gevoel? Dit doe je eraan!

Heb je soms last van een opgeblazen gevoel? Dan ken je ongetwijfeld het probleem wel dat je ‘s ochtends een aansluitende jurk of jeans aantrekt en dat deze, naarmate de dag vordert, steeds strakker wordt. Bovendien zorgt dit voor vervelende situaties waarbij je je ongemakkelijk in je vel gaat voelen, je minder zelfzeker overkomt, niet meer durft te gaan zitten, enz. Gelukkig is een opgeblazen gevoel in de meeste gevallen zeer onschuldig en kan je deze makkelijk verhelpen. Hieronder enkele tips!

Somber tijdens de zomer? Zeg jouw zomerdepressie vaarwel!
02/08/2017

Somber tijdens de zomer? Zeg jouw zomerdepressie vaarwel!

De zomer is voor velen een periode van opluchting en enthousiasme. Je langverwachte vakantie komt dichterbij, het blijft langer licht, de zon zorgt voor meer energie, … Toch zijn deze vrolijke gevoelens niet altijd bij iedereen aanwezig wanneer de zon schijnt. Één op de duizend mensen lijdt namelijk aan een zomerdepressie. Ze hebben het gevoel dat het zonlicht veel te fel is en sluiten zich het liefst een hele zomer op in huis. Ben jij gevoelig voor een zomerdepressie? Hieronder de mogelijke oorzaken en enkele tips om er terug bovenop te komen!

Een dagje uit tijdens je dieet? Volg dan deze 3 tips!
26/07/2017

Een dagje uit tijdens je dieet? Volg dan deze 3 tips!

Heb je binnenkort een dagje uit gepland met familie of vrienden, maar ben je op dieet? Dan is het niet altijd even makkelijk om te weerstaan aan ongezond voedsel. Denk maar aan een ijsje gaan eten, op restaurant gaan, ‘s middags een snelle hap eten, … Je komt verschillende verleidingen tegen die het jezelf moeilijk maken om je dieet vol te houden. Gelukkig bestaan er enkele, eenvoudige tips die je helpen bij het makkelijker “neen” zeggen tegen al deze verleidingen. Al eens aan maaltijdvervangers of voedingsrepen als tussendoortje gedacht?

Insectenbeten behandelen: tips & tricks
19/07/2017

Insectenbeten behandelen: tips & tricks

Met het zomerseizoen stijgt helaas ook het aantal insectenbeten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om insectenbeten te voorkomen en behandelen. Hieronder geven we je graag wat tips & tricks voor de niet-giftige insectenbeten. Deze insecten steken om bloed te zuigen, zodat ze zich kunnen voeden, maar veroorzaken meestal een irritante jeuk.

Leven met glutenintolerantie? Dat doe je zo!
21/06/2017

Leven met glutenintolerantie? Dat doe je zo!

Glutenintolerantie of coeliakie is een auto-immuunziekte die een overgevoeligheid aan gluten met zich meebrengt. Maar liefst 1 op de 100 mensen krijgt te maken met deze chronische ziekte die onder meer hevige buikpijn, slechte opname van voedingsstoffen en diarree met zich meebrengt. Gluten zijn eiwitten die aanwezig zijn in tarwe, gerst, rogge, spelt en kamut. Dit wil zeggen dat alledaagse voedingswaren zoals brood, pasta en ontbijtgranen gluten bevatten.

Nierproblemen voorkomen? Zuiver dan regelmatig je nieren
14/06/2017

Nierproblemen voorkomen? Zuiver dan regelmatig je nieren

Onze nieren staan niet stil. De hele dag door verwijderen ze afvalstoffen en gifstoffen uit je bloed - toch wel een essentiële functie voor je lichaam die bepalend is voor je gezondheid en je leefkwaliteit. Het is niet voor iedereen evident dat je nieren optimaal functioneren, zeker als het creatininegehalte de hoogte in gaat en de nierfunctie vertraagt - dat ontaardt namelijk meestal in nierproblemen. Regelmatig je nieren ontgiften is de boodschap. Maar wanneer moet je dat juist doen? En hoe ga je te werk? Dat lees je hier!

Wat te doen tegen menstruatiepijn? Volg deze 3 tips
07/06/2017

Wat te doen tegen menstruatiepijn? Volg deze 3 tips

Veel vrouwen hebben tijdens hun ongesteldheid last van menstruatiepijn. Denk daarbij onder meer aan stemmingswisselingen, hevige krampen in de onderbuik en pijn aan de onderrug. Vooral jonge vrouwen tussen 15 en 25 jaar krijgen te maken met deze vervelende ongemakken. Dat kan bijzonder hinderlijk zijn, al helemaal omdat je tijdens deze levensfase zeer actief bent. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om menstruatiepijn tegen te gaan, te behandelen, te voorkomen of te onderdrukken.

Babyvoeding: alles wat je moet weten van flesvoeding tot lepelvoeding
17/05/2017

Babyvoeding: alles wat je moet weten van flesvoeding tot lepelvoeding

De eerste maanden na de geboorte is je baby voor zijn groei en ontwikkeling volledig afhankelijk van melk. De ene moeder kiest daarom liever voor flesvoeding, terwijl de andere net een voorkeur heeft voor borstvoeding. Indien je voorkeur uitgaat naar flesvoeding, is het een absolute must om aangepaste babyvoeding aan je kleintje te geven. Deze voorziet namelijk in alle behoeften en zorgt ervoor dat je baby gezond is. Hieronder leggen we uit welke types flesvoeding er bestaan, wanneer je welke flesvoeding dient te geven en wanneer je mag overgaan tot vaste babyvoeding.

Gezond afvallen zonder dieet?
03/05/2017

Gezond afvallen zonder dieet?

We dromen allemaal wel van een strak lichaam. Helaas verloopt de weg ernaartoe niet voor iedereen even gezond: een streng crashdieet werkt niet alleen het jojo-effect in de hand, het is ook nog een keertje bijzonder belastend voor je lichaam. Gelukkig is gezond afvallen zeker een haalbare kaart. Meer nog, het is perfect mogelijk om te vermageren zonder dieet als je bewust bezig bent met wat je eet, regelmatig beweegt, en op de juiste momenten de hulp inschakelt van gespecialiseerde producten.