mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Blog

121-132 of 156 blog posts

Sorteer op:
3 tips om je beter te concentreren tijdens het studeren
04/01/2017

3 tips om je beter te concentreren tijdens het studeren

Het is niet altijd evident om onafgeleid en je met volle aandacht op een taak te richten. We hebben het allemaal wel eens moeilijk om ons te concentreren. Dat kan zijn om verschillende redenen: vermoeidheid, stress, emoties zoals verliefdheid of verdriet… Over het algemeen zijn concentratieproblemen van korte duur, maar er zijn gelukkig wel een paar zaken die je kunt doen om de inwendige rust te herstellen en je concentratie een steuntje in de rug te geven. Deze tips helpen je om er de concentratie bij te houden!

Forever young! Deze anti aging middeltjes moet je proberen
21/12/2016

Forever young! Deze anti aging middeltjes moet je proberen

Er zo lang mogelijk jong uitzien: we tekenen er allemaal voor. Bij de meesten onder ons komt dit echter niet vanzelf. Voor een frisse en stralende huid zijn we aangewezen op zachte scrubs, bescherming tegen de zon, anti aging-cosmetica en beschermende gezichtsoliën en ga zo maar een tijdje door. Wat je kunt doen om je anti aging-inspanningen nog verder op te schroeven? Ontdek snel onze tips hieronder!

Waarom levertraan gebruiken deze winter?
14/12/2016

Waarom levertraan gebruiken deze winter?

In sommige kringen is het een gebruik om in de maanden met een ‘R’ in de naam (september tot en met april) levertraan te nemen. Het betreft een dierlijk vet dat makkelijk wordt opgenomen en het vitamine a- en vitamine d-gehalte opschroeft bij gebrek aan zon.   Vooral jonge kinderen, vrouwen boven de vijftig en mannen boven de zestig doen er goed aan om tijdens de zonarme wintermaanden levertraan te gebruiken.

Haarverzorging: toptips voor gezond haar
07/12/2016

Haarverzorging: toptips voor gezond haar

Is je haar dof, broos of beschadigd? Dan wil je daar waarschijnlijk graag iets aan doen. Ons haar is namelijk een spiegel van onze lichamelijke en zelfs emotionele gezondheid. Het komt erop aan om je haar een energieboost te geven door de juiste producten te gebruiken en gezond en gevarieerd te eten. Met de tips hieronder krijg je snel terug gezond haar!

Onmisbare tips om winterkwaaltjes te voorkomen
30/11/2016

Onmisbare tips om winterkwaaltjes te voorkomen

De winter is in het land en dus vallen her en der ook de eerste zieken. Buikgriep en andere winterkwaaltjes zijn in principe niet zo erg, maar wel heel besmettelijk en ook bijzonder vervelend. Ze doen echt ‘de ronde’ en brengen heel wat ongemakken met zich mee. Wat je kunt doen om dit najaar kwaaltjes te voorkomen?

Verkoudheid voorkomen dit najaar? Enkele tips op een rij
26/10/2016

Verkoudheid voorkomen dit najaar? Enkele tips op een rij

We zijn allemaal wel eens verkouden. In principe is dat helemaal niet erg - verkoudheid is een onschuldige kwaal - maar het is natuurlijk bijzonder vervelend om moeilijk te kunnen ademen, constant te niezen en keelpijn en/of een verstopte neus te hebben. Omdat het virus gemakkelijk zowel direct als indirect wordt doorgegeven, treft het vaak iedereen in je nabije omgeving. Wil je graag verkoudheid voorkomen dit najaar en je gezin happy en gezond houden? Lees dan snel de tips hieronder!

Komaf maken met sinaasappelhuid? Tips om cellulitis te behandelen!
31/08/2016

Komaf maken met sinaasappelhuid? Tips om cellulitis te behandelen!

Slanke, gespierde benen en strakke billen: we tekenen er allemaal voor. Helaas denkt ons lichaam daar soms anders over. Cellulitis, bijvoorbeeld, zorgt voor verticale zuiltjes in de huid, met als gevolg het typische patroon dat iedereen kent. De oorzaak ligt bij een verstoorde onderhuidse doorbloeding, die zorgt dat er minder voedingsstoffen worden aangevoerd en minder afvalstoffen worden afgevoerd. Ook de armen zijn er gevoelig voor, maar toch moeten vooral de benen en de billen het ontgelden. Wist je trouwens dat negen op tien vrouwen last heeft van een bobbelige huid? Gelukkig kun je cellulitis behandelen. Hieronder enkele tips om sinaasappelhuid tegen te gaan!

Help, hoe kom ik af van vakantiestress?
24/08/2016

Help, hoe kom ik af van vakantiestress?

Maandenlang kijken we uit naar onze jaarlijkse vakantie. Even helemaal tot rust komen en het tempo een stuk lager leggen op een bestemming weg van huis, wie droomt er niet van? Toch gaat vakantie voor velen onder ons gepaard met de nodige stress. Niet leuk natuurlijk, vakantiestress, al helemaal omdat het gepaard kan gaan met vermoeidheid, ruzies en zelfs ziekte. Zo maak je komaf met vakantiestress en geef je voorrang aan ontspanning en plezier!

Muggenmelk en ander effectieve anti-muggenmiddelen!
16/06/2016

Muggenmelk en ander effectieve anti-muggenmiddelen!

Geplaagd worden door muggen: het is niemand z’n idee van een leuke tijd. Tijdens de zomer wil je graag ongestoord kunnen genieten, het liefst met zo weinig mogelijk stof om het lijf. Helaas is de zomerperiode het hoogseizoen van de mug - dat vervelende, vampirische insect dat overuren draait tijdens de warme maanden. Voor je het weet zit je helemaal onder de muggenbulten. En daarbij hoort natuurlijk ook die ergerlijke jeuk bij. Ben je op zoek naar anti-muggenmiddelen om de zomer heelhuids door te komen? Hieronder een lijstje van de meest effectieve middelen!

Veilig barbecuen deze zomer: brandwonden voorkomen en genezen
08/06/2016

Veilig barbecuen deze zomer: brandwonden voorkomen en genezen

Bij het eerste straaltje zon wordt in België massaal de barbecue bovengehaald. We doen niets liever dan bij zonnig weer familie en vrienden uit te nodigen en gezellig te bakken, braden en grillen. Heel leuk allemaal natuurlijk, het zonnetje, lekker eten, een fris drankje en goed gezelschap, maar helaas niet altijd zonder gevaar. En dan hebben we het in dit geval niet over ‘overeten’. Ook brandwonden zijn een reëel gevaar. Hoe veilig barbecuen en vervelende brandwonden voorkomen? Lees het hieronder!

Zo bestrijd (en voorkom) je vervelende insectenbeten
18/05/2016

Zo bestrijd (en voorkom) je vervelende insectenbeten

Voor je het weet is de zomer daar. Dat betekent: we zoeken met z’n allen de zon en het buitenleven op, waar we (iets meer dan we willen) in contact komen met insecten en allemaal beestjes. De zomer is niet voor niets het ‘seizoen van de insectenbeten’. Dat brengt soms vervelende klachten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan jeuk, pijn en zwelling. Deze klachten hoeven je humeur natuurlijk niet te verzieken. Als je de juiste middeltjes in huis haalt, ondervind je er amper last van. Of je doet het nodige om ze te voorkomen natuurlijk.

Zomerdepressie tegengaan? Dat doe je zo!
11/05/2016

Zomerdepressie tegengaan? Dat doe je zo!

Winterblues kende je waarschijnlijk al en ook lentemoeheid is intussen een ingeburgerd begrip, maar zomerdepressie is een minder gekend fenomeen. Het lijkt misschien tegenstrijdig dat de zonnige zomermaanden depressieve gevoelens in de hand werken, maar toch is het bij sommige mensen zo. Hoe dat komt? Doorgaans doordat ze erg hoge verwachtingen koesteren over de zomerperiode. Als deze dan niet worden ingewilligd, is het niet altijd vanzelfsprekend om daarmee om te gaan.