mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Verkoudheid voorkomen dit najaar? Enkele tips op een rij

Wapen jezelf met vitamine c

Veel mensen met verkoudheden rondom je? Dan doe je er goed aan om vitamine c te nemen, hetzij in de vorm van supplementen zoals die van Etixx, hetzij in de vorm van fruit. Citroenthee, rozebottelthee, braamthee en groene thee zijn ook uitermate geschikt om verkoudheid te voorkomen. Extra vitamine c vermindert de duur en de ernst van een verkoudheid. Hoe jonger je bent, hoe groter het effect.

Hou het proper in huis

Properheid is een must als je dit najaar verkoudheid wil voorkomen. Het verkoudheidsvirus kan tot twee dagen overleven op de meest willekeurige voorwerpen en oppervlakken. Reinig deurknoppen en -klinken, lichtschakelaars, greepjes, telefoons en afstandsbedieningen regelmatig!

Door extra goed schoon te maken met desinfecterende schoonmaakmiddelen, is het perfect mogelijk om verkoudheid te voorkomen.

Regelmatig je handen wassen

Vaak je handen wassen maakt dat je minder snel het virus zal vatten. De meeste mensen lopen namelijk een verkoudheid op via de handen. Ga bij voorkeur voor een desinfecterendehandgels zoals Dax alcogel of zelfs ontsmettingsalcohol. Elk uur je handen wassen is zeker niet te veel om een verkoudheid te voorkomen dit najaar.