mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Waarom levertraan gebruiken deze winter?

Minder zonlicht? Levertraan!

Levertraan is een vette olie die onder meer omega-3 vetzuren, jodium, fosfor, vitamine a en vitamine d bevat. De dierlijke olie wordt gewonnen uit de lever van de kabeljauw, schelvis en heilbot. Het is kleurloos tot lichtgeel en heeft een lichtjes visachtige smaak. Tijdens zonarme maanden, waarin de huid minder vitamine d aanmaakt, is het een slimme zet om levertraan te gebruiken. De levertraancapsules van Metagenics, bijvoorbeeld, bevatten de nodige vitamines om je metabolisme te boosten.

Effecten van levertraan

Waarom het een goede zet is om levertraan te gebruiken? In de eerste plaats omdat je vitamine a nodig hebt voor een gezonde huid, je gezichtsvermogen en gezond tandvlees. Ook om je weerstand te verhogen, is het bijzonder handig.

Vitamine d is op zijn beurt belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden. Daarnaast bevordert het de opname van calcium en fosfor uit je voeding. Het komt voor in vette vis, lever, vlees, volle melk en eieren, maar ook met de hulp van levertraan en vitamine d-supplementen kun je het opnemen. Wat betreft vitamine d, is Nutrivit d3 van Nutrisan een  handig supplement in druppelvorm, geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Levertraan bevat tevens omega-3 vetzuren. Deze voorkomen hart- en vaatziekten, artritis en depressies. Ook op het cholesterolgehalte in je bloed en de hersenstofwisseling hebben ze een positief effect.

Levertraan gebruiken

Levertraan is verkrijgbaar in handige capsules en is erg betaalbaar. Een dagelijkse dosis is goed voor iedereen en dus zeker het overwegen waard. De capsules van naturactive zijn een uitstekende start!