mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Zo bestrijd (en voorkom) je vervelende insectenbeten

Jeuk behandelen

Ben je gebeten en nu gebeten op zoek naar een middeltje om van de jeuk af te komen? Doorgaans helpt een koude, natte doek. Er zijn natuurlijk ook specifieke anti-jeukmiddeltjes die je kunt gebruiken. De Afterbite-stick, bijvoorbeeld, is een effectief hulpmiddel tegen jeuk bij insectenbeten. Gewoon de te verzorgen plek ruim aanstippen met de stick, het liefst zo snel mogelijk na de steek of de beet. Of verkies je misschien de Urtiflor-roller? Beide zijn gemakkelijk om mee te nemen onderweg.

Ook Calmiderm-crème met calendula en kamille werd specifiek ontworpen om jeuk tegen te gaan.

Zwelling behandelen

In sommige gevallen beginnen insectenbeten te zwellen. Doorgaans is er niets aan de hand en heb je genoeg aan de Afterbite-stick die we eerder noemden of andere middeltjes zoals Mitopik. Deze laatste is verkrijgbaar als zalf of gelpatch en gaat het krabben tegen. In het geval van aanhoudende zwelling of een allergische reactie, doe je er goed aan om je huisarts te raadplegen. Hij zal je de nodige antibiotica of cortisonezalf voorschrijven.

Hoe insectenbeten voorkomen?

Als je de kans op insectenbeten wil verkleinen, volstaat het om een paar voorzorgen te nemen. Muggenbeten, bijvoorbeeld, kun je perfect voorkomen door jezelf voor het slapengaan in te smeren met een stick of lotion. De rollers, sprays en sticks van Mouskito zijn in ieder geval het proberen waard! Ook Citronella is een uitstekende keuze, maar anti-muggenmelk met Deet is misschien nog net iets effectiever. En er zijn natuurlijk nog veel andere middeltjes zoals bijvoorbeeld de muggenbandjes van Parakito om je te wapenen tegen insectenbeten …

Let wel: voor kinderen jonger dan een jaar, gebruik je het best een aangepast product op biologische basis. De stick van Care Plus is in dit geval een aanrader.