mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Muggenmelk en ander effectieve anti-muggenmiddelen!

Muggenmelk gebruiken

Muggenmelk blijft het go-to product om muggen op afstand te houden. Het bevat namelijk specifieke plantenoliën waar muggen niet van houden. Zo  voorkom je dat ze in de buurt komen en steken. Je kunt muggenmelk kopen in verschillende vormen, bijvoorbeeld als spray, roller of stick. Het gebruik verschilt, maar al deze middelen kunnen perfect gebruikt worden over andere beschermende middelen en trekken bovendien na enkele seconden in de huid.

De anti-insect stick van Care Plus is een populair product dat ook voor jonge kinderen vanaf drie maanden kan dienen. Ook de citronella-olie van Phytosun wordt vaak gebruikt, vaak zelfs als omgevingsspray.

Anti-muggenmiddelen met DEET

Op zoek naar een product dat nog sterker is? Dan moet je gaan voor muggenmelk, sticks, lotions of sprays met DEET. Deze stof is misschien met het meest effectieve middel om muggenbeten te voorkomen. DEET werkt in op het zenuwstelsel van de mug en tast hun coördinatievermogen aan. In feite maakt DEET het onmogelijk voor muggen om menselijke lichaamswarmte te traceren. De standaard Mouskito spray bevat 20 procent DEET, Mouskito Tropical spray bevat op zijn beurt 50 procent van de krachtige anti-muggenstof en houdt zelfs de meest tropische insecten op afstand.

Lees er altijd de gebruiksaanwijzingen op na en gebruik dit product met mate! Vermijd verder contact met de lippen, de mond, de slijmvliezen en de ogen ...

Muggen op afstand houden

Andere middelen die je kunt gebruiken tegen muggen, zijn producten op basis van Citronella of geurapparaatjes die muggen afstoten. Let wel: deze verdampen snel, dus regelmatig vervangen is de boodschap. Ook eucalyptusolie is een geschikt anti-muggenmiddel, en dat zo’n anderhalf uur lang. De muggenbandjes van Parakito kun je perfect op je nachtkastje leggen om muggen op afstand te houden.