mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Last van zware en vermoeide benen? Zo ga je ze tegen!

Hieronder enkele oorzaken van zware en vermoeide benen, en natuurlijk ook meteen de  bijbehorende oplossingen om deze tegen te gaan!

Let op je gewicht

Naast een zwangerschap of je leeftijd, zijn er nog tal van andere oorzaken waardoor je last kan krijgen van zware en vermoeide benen. Overgewicht is er daar bijvoorbeeld één van.

Doordat je verschillende of zelfs maar enkele kilo’s te zwaar weegt, zal je veel minder geneigd zijn om frequent te bewegen. Hierdoor komen je aders extra onder druk te staan.

Daarnaast verloopt de terugstroom van het bloed naar het hart veel moeizamer, wat ook op zijn beurt weer voor zware en vermoeide benen zorgt.

De boodschap is dus om je gewicht steeds onder controle te leren houden als je komaf wil maken met pijn in je benen.

Wil je graag enkele kilootjes afvallen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Een tijdje geleden hebben we enkele tips gedeeld om gewicht te verliezen!

Neem de juiste houding aan

Ook een staand of zittend beroep waarbij je slechts zelden van houding wisselt, kunnen zware benen in de hand werken. Net zoals bij overgewicht, moeten ook hier de aders in je benen extra hard werken om het bloed uit je benen terug te pompen naar je hart.

Ga dus regelmatig eens staan bij een zittend beroep en andersom bij een staand beroep om je bloedcirculatie te bevorderen.

Verder helpt het ook om je benen afwisselend met warm en koud water te douchen en deze met een gel te masseren na een lange dag op het werk. Door deze eenvoudige handelingen, kan je zelf een goede bloedcirculatie op gang brengen.

Ben je al een tijd op zoek naar een goede gel om je bloedsomloop te stimuleren en je zware benen te verlichten? Dan bieden de gels van Puressentiel en Akileine zeker een oplossing!

Investeer in een gezonde levensstijl

Heb je geen overgewicht, maar lust je daarentegen wel eens regelmatig een glaasje, durf je al eens voor fastfood te gaan, of ben je een frequente roker? Ook dan wordt het hoog tijd om een aantal veranderingen in je leven door te voeren en deze levensstijl halt toe te roepen.

Naast zware en vermoeide benen, brengt alcohol, fastfood en tabak ook andere problemen met zich mee, die je maar al te graag wil vermijden. Investeer dus in een gezonde levensstijl, waarbij je regelmatig aan sport doet, voldoende slaapt, veel water drinkt en er een gevarieerd eetpatroon op na houdt.