mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Aromatherapie: meer dan alleen tot rust komen

Ontdek hieronder welke kruiden, bloemen en andere plantendelen voor welk doel gebruikt kunnen worden!

Je huid, haar en gelaat verzorgen

Aromatherapie betekent letterlijk ‘behandeling met geuren’. Heb je dus last van dof haar, een droge huid of een ouder wordend gelaat? Dan is aromatherapie de oplossing!

  • Citroengras maakt komaf met een onrustige hoofdhuid met huidirritaties, schilfers of roos. Door enkele druppels aan je shampoo toe te voegen en je haar hiermee te wassen, breng je je hoofdhuid opnieuw in balans. 
  • Het gebruik van rozenwater werkt hydraterend voor de droge huid, beschermt je tegen zonnebrand en herstelt de veroudering van de huid.

  • Berkenolie stimuleert de stofwisseling van de huid en houdt het vochtgehalte op peil. Door deze olie te combineren met een massage, beweging en gezonde voeding krijg je binnen een maand stevigere en gladdere dijen, heupen en bovenarmen.

Je concentratie verhogen

Heb je het soms moeilijk om je te concentreren en durf je dan naar concentratieverhogende middelen op voorschrift, naar koffie of naar Red Bull te grijpen?

Probeer dan eens aromatherapie als alternatief.

Pepermuntolie, bijvoorbeeld, bevordert de concentratie en het geheugen, stimuleert helder denken en verdrijft gevoelens van minderwaardigheid.

Ook eucalyptus en basilicum staan bekend als effectief werkende middelen tegen concentratieproblemen.

Voor het gebruik van oliën wordt vaak inhalatie aangeraden. Het inhaleren van aroma's van etherische oliën heeft een snel en intens effect op ons lichaam, waardoor je bijgevolg ook sneller het gewenste effect zal bereiken.

Je weerstand versterken

Ten slotte is aromatherapie ook het middel bij uitstek om je weerstand te versterken.

Apothekers maken al jaren gebruik van kruiden, planten en bloemen om het lichaam weer een boost te geven en de weerstand te verhogen.

Zo wordt Tea tree vaak gebruikt ter behandeling van schimmels, parasieten en virussen, en stimuleert het bovendien de immuniteit. Daarnaast wordt het ook gebruikt om de huid te beschermen en te herstellen bij bestralingen.

Ook rozemarijn is uitstekend wanneer je je slap, futloos en vermoeid voelt. Dat komt doordat rozemarijn de bloedcirculatie bevordert, hoofdpijn verlicht en je vitaliteit verhoogt.