mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Ontgiften met een detox sapkuur: tips & tricks

Een detox sapkuur is geen crashdieet

Een sapkuur wordt soms ook wel ‘sapvasten’ of ‘sapdieet’ genoemd. Het hoofddoel is echter om je lichaam te ontdoen van afvalstoffen, en niet om op miraculeuze wijze blijvend gewichtsverlies te realiseren.

Meer nog, overdrijven en té veel afvallen is zelfs niet goed. Als je na je detox sapkuur hervalt in je oude eetgewoontes, wordt het voedsel dat je opneemt rechtstreeks in je vet opgeslagen! Een sapkuur kan natuurlijk wel een kickstarter zijn om gezonder te gaan leven. Beperk een detox sapkuur het liefst in de tijd. Enkele dagen is genoeg om de voordelen eruit te halen en de nadelen te vermijden.

Hoe werkt een sapkuur juist?

Als je het op een correcte manier aanpakt, kan een detox sapkuur je lichaam echt goed doen. Bepaal voor jezelf in de eerste plaats welk ritme je wil aanhouden. Ga je voor enkele dagen detoxen? Of ga je enkele weken aan een stuk voor een vaste detox dag in de week? Vraag jezelf af of je je lichaam volledig wil ontgiften of gewoon een rustmoment wil inlassen. Verder doe je er goed aan om je sappen zelf te persen. Voeg genoeg kruiden en specerijen toe om het effect van de kuur te versterken. Gember, kurkuma en citroen zijn echte aanraders!

Vermijd zware lichamelijke inspanningen tijdens het volgen van een sapkuur. Een half uur lichte beweging zoals yoga, is dan weer wel aan te raden.

Water en kruidenthee drinken

Drink tussendoor genoeg water en kruidenthee. Ook in de voorbereidingsweek doe je er goed aan om 1,5 à 2 liter vocht per dag te op te nemen. Kamillethee, rooibos, rozenbottel en brandnetel zijn hiervoor uitermate geschikt.

Een goed middel voor de beste detoxificatie en drainage, is trias-C. Deze homeopathische aanpak is werkzaam en zonder risico. Het geeft geen interacties met andere geneesmiddelen. Hoe het werkt? Doe van elk flesje 30 druppels in een fles water van 1,5 liter en drink deze leeg doorheen de dag. Dit stimuleert de drainage van afvalstoffen in het ganse lichaam.