mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Je geheugen optimaal trainen? 5 tips om beter te kunnen onthouden

Vanaf ons 30ste levensjaar begint ons geheugen stilletjes achteruit te gaan. We nemen dan minder snel nieuwe informatie in ons op. Meteen ook de reden dat je geheugen de nodige aandacht verdient - het regelmatig trainen, zorgt dat je meer en beter kunt onthouden. Wat je daarvoor precies moet doen? Dat lees je hieronder!

Zorg voor een goede nachtrust

Slaap is zeer belangrijk voor een goede werking van ons brein. Een goede nachtrust zorgt dat we overdag optimaal kunnen functioneren en dat ons geheugen goed kan werken. We zijn meer geconcentreerd en onze denkprocessen gaan sneller en beter.

Eet gezond

Een gezonde levensstijl is een vanzelfsprekende voorwaarde voor een goede algemene gesteldheid. Genoeg groente en fruit eten, voldoende water drinken, suikers en alcohol zoveel mogelijk vermijden... Al deze zaken verbeteren je concentratie en stimuleren daarmee indirect je geheugen.

Onderzoek wijst uit dat Omega 3 vetzuren een gunstig effect hebben op ons leervermogen en geheugen. Het is dus aan te raden om producten met deze vetzuren (vette vis, kiwi’s, lijnzaad, noten, enzovoort) ook regelmatig op te nemen in je eetschema.

Beweeg voldoende

Sporten heeft een gunstige uitwerking op ons lichaam. Het verbetert onze fysieke conditie en houdt ons fit. Daarnaast heeft het een positief effect op onze mentale toestand.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig (licht) intensief bewegen, een vooruitgang zien in de prestatie van hun geheugen. Sporten zorgt verder voor de aanmaak van nieuwe hersencellen.

Vermijd stress

Stress maakt dat we minder openstaan voor het opnemen van nieuwe informatie. Het vermindert ook het aantal hersencellen dat we nieuw aanmaken.

Wie dus stress ervaart, zal ondervinden dat dat een negatieve invloed heeft op het geheugen. Probeer stress daarom zoveel mogelijk te vermijden.

Train je geheugen met spelletjes

Je kunt je geheugen trainen door spelletjes te spelen. Zo daag je je hersenen uit en stimuleert je deze actief. Het resultaat? Je hersenen blijven scherp en fit, waardoor je je beter kunt concentreren, en dat heeft een positief effect op je geheugen.

Er zijn vandaag de dag genoeg spelletjes te vinden op internet of in de vorm van apps. Geen reden dus om je niet af en toe aan een spelletje te wagen! Ook puzzelen is een zeer geschikte bezigheid om actief je hersenen en geheugen te stimuleren.