mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Onmisbare tips om droge lippen te verzorgen!

Je droge lippen beschermen

Last van droge lippen? Dan komt het er in de eerste plaats op aan om droge lucht te vermijden. En dan bedoelen we niet alleen overdreven verwarming of airconditioning. Ook droge of gure buitenlucht is schadelijk voor de lippen. Zorg dat je altijd een lippenbalsem bij de hand hebt, zodat je regelmatig kunt smeren. Overdrijf natuurlijk niet - dat werkt averechts!

De voedende lippenstick van Avène werkt herstructererend en vetaanvullend en daardoor uitermate geschikt voor beschadigde en zeer droge lippen. De balsem van Uriage isoleert, herstelt en verlicht bij extreme droogheid en kloofjes.

Extra verzorging voor het slapengaan

‘s Avonds voor het slapengaan je droge lippen extra in de watten leggen, is een slim idee. Verwen ze door eerst een vochtinbrengende crème aan te brengen.

Tip: ga bij voorkeur voor een crème die specifiek is bedoeld voor de gezichtshuid. De nachtcrème van Dermolin, bijvoorbeeld, is een echte aanrader! Is de crème goed ingetrokken? Smeer nog een laagje lippenbalsem om je lippen perfect te verzorgen.

Genoeg vocht opnemen!

Wat je verder nog kunt doen? Zorgen dat je voldoende vocht binnenkrijgt! Zo verklein je namelijk de kans op een droge huid. Ga trouwens niet aan droge velletjes trekken, maar schrob deze zachtjes weg met een zachte tandenborstel. Zo vermijd je verdere scheuren en beschadigde lippen.