mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Menopauzeklachten en -ongemakken: dit kun je doen

1) Gezonde voeding met genoeg ijzer

De menopauze is een natuurlijk stadium dat je perfect kunt ondersteunen met een gevarieerd, ijzerrijk voedingspatroon. Vlees, volkorenproducten, bladgroenten en gedroogde vruchten mogen zeker niet ontbreken, maar je kunt natuurlijk ook de hulp inschakelen van supplementen.

Ook extra calcium, zoals bijvoorbeeld in de vorm van de tabletten van Vista Life of de b-ijzercapsules van Boiron, is onontbeerlijk. Het speelt namelijk een hoofdrol bij de aanmaak van nieuw botweefsel, wat zeker niet onbelangrijk is tijdens de overgang.

2) Voedingssupplementen op natuurlijke wijze

Gooi je het liever over een natuurlijke boeg? Dan zijn supplementen op basis van zilverkaars ongetwijfeld helemaal je ding. De producten van Ymea, bijvoorbeeld, bevatten geen hormonen en geen fyto-oestrogenen, en gaan op een effectieve manier menopauzeklachten tegen. De producten van Ymea gaan overgangsverschijnselen al vanaf de derde week merkbaar tegen en vangen de schoksgewijze vermindering van oestrogeen perfect op.

3) Hormoontabletten of -pleisters (enkel op doktersvoorschrift)

Als het echt de pan uitswingt met opvliegers, plasklachten en nachtelijke zweetaanvallen, kun je overwegen om de hulp in te schakelen van hormoontabletten -of pleisters. Deze bieden uitkomst bij de eerder genoemde klachten alsook prikkelbaarheid en humeurschommelingen. Zo zit je snel weer goed in je vel!

Al naargelang de dosering en de situatie kies je voor pillen, patches of een gel. De behandeling kan met andere woorden perfect worden afgestemd op je levensstijl.

In beweging blijven

De menopauze gaat voor de meeste vrouwen gepaard met een paar extra kilootjes. Blijven bewegen is de boodschap: het houdt je fit en helpt de kans op hart- en vaataandoeningen en diabetes type 2 voorkomen. Ook tegen osteoporose is beweging bijzonder goed.