mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Moe en futloos tijdens de winter? Krijg meer energie met deze 5 tips!

Herken je jezelf en ben je op zoek naar eenvoudige manieren om meer energie te krijgen tijdens de koude wintermaanden? Dan vormen onderstaande tips ongetwijfeld de oplossing!

Zorg voor voldoende beweging

Tijdens de wintermaanden hebben we vaak de neiging om binnen te blijven en lichaamsbeweging naar de achtergrond te schuiven. Nochtans zorgt het verbruiken van energie er net voor dat we méér energie krijgen.

Volgens verschillende bronnen is een dagelijkse beweging van 30 minuten al voldoende om je minder moe en futloos te voelen. Trek dus zonder aarzelen je loop- of dansschoenen aan, trommel je partner of beste vriend(in) op om samen met jou een half uurtje te bewegen, en voel je in no time terug vol leven!

Ga dagelijks naar buiten

Niets is verleidelijker dan op een donkere, regenachtige dag ‘s ochtends in de zetel te ploffen, je favoriete serie of film op te zetten en er voor de rest van de dag niet meer uit te komen. Toch denk je beter twee keer na alvorens je aan deze drang toegeeft.

Je lichaam heeft namelijk zonlicht nodig voor de aanmaak van vitamine D en het onderdrukken van de productie van melatonine, een hormoon dat een belangrijke rol speelt in je slaapritme.

Breng je regelmatig tijd door in de buitenlucht, maar voel je je nog steeds moe en futloos? Dan is het aangewezen om eens langs je huisarts te gaan voor een bloedonderzoek. Bij een tekort aan vitamine D, kan je voor een bepaalde periode extra supplementen innemen. Nutrivit D3 liquid, bijvoorbeeld, is eenvoudig dagelijks in te nemen. Ga je liever voor een éénmalige dosis in de week? Dan zijn de drinkbare ampullen van D-cure de beste oplossing.

Laad je batterijen op met ijzer, vitamine B9 en vitamine C

IJzer is een onmisbaar element om je lichaam te voorzien van voldoende energie. Het speelt namelijk een belangrijke rol bij het zuurstoftransport door de rode bloedcellen.

Een tekort aan ijzer zorgt bij veel mensen voor stemmingswisselingen, en kan op termijn zelfs resulteren in een winterdepressie. Eet dus voldoende rood vlees, kip en bladgroenten om het risico op een tekort te verminderen. Heb je, ondanks deze tips, nog steeds last van een ijzertekort en wil je dit zo snel als mogelijk oplossen? Ga dan voor de B-ijzer voedingssupplementen van Boiron.

Ook vitamine C en vitamine B9 dragen hun steentje bij wanneer het aankomt op voldoende energie. Vitamine C bevordert namelijk de opname van ijzer, terwijl vitamine B9 zorgt voor de vorming van rode bloedcellen die ijzer op haar beurt zal transporteren. Vitamine B9 vind je voornamelijk terug in groene bladgroenten zoals spinazie, of volle graanproducten.

Eet voldoende omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren optimaliseren de balans van vetzuren in je lichaam, verlagen je cholesterol en je bloeddruk, bevorderen je afweersysteem en stimuleren je hersenfuncties. Tot de omega 3-vetzuren behoren onder meer plantaardige oliën en visoliën.

Ben je geen visliefhebber en geef je de voorkeur aan een voedingssupplement op basis van visolie? Dan zijn de voedingssupplementen van Vitafytea een echte aanrader. Heb je liever een omega 3-vetzuur op basis van plantaardige oliën? Dan is Neptune krill oil van Nutrisan ideaal.

Heb je tijdens de wintermaanden trouwens last van stemmingswisselingen en een laag energiepeil? Dan doe je er goed aan om EPA-supplementen in te nemen. Dit omega 3-vetzuur staat gekend om haar positieve invloed op de gemoedstoestand en zorgt voor meer energie.

Ga voor een regelmatig slaapritme

Ten slotte is een regelmatig slaapritme de beste remedie om je minder moe en futloos te voelen. Ga op een vast tijdstip naar bed, zorg voor voldoende nachtrust en sta elke dag rond hetzelfde moment op.

Slaap inhalen door overdag te slapen, lang uit te slapen of extreem vroeg naar bed te gaan, werkt storend voor je natuurlijke slaapritme en heeft een negatieve invloed op je energieniveau.