mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Naar de sauna gaan: een oplossing voor je winterdip en andere winterkwaaltjes!

Belangrijk is dan om te luisteren naar je lichaam en extra tijd voor jezelf te creëren.

Dit doe je door op tijd te gaan slapen, ontspanning in te plannen, op je voeding te letten en… naar de sauna te gaan! Een bezoek aan de sauna biedt namelijk een verlichtend effect op een winterdip en andere kwaaltjes.

Je stress verdwijnt als sneeuw voor de zon

Het begin van een winterdip herken je eenvoudigweg door de toename aan stress. Wanneer je stress de vrije loop laat, zal dit vroeg of laat een negatief effect hebben op je lichaam en spieren.

Door tijdens de wintermaanden op tijd en stond naar de sauna te gaan, geef je je lichaam en je spieren de mogelijkheid om regelmatig eens te ontspannen. Daarnaast zorgt een saunabezoek voor de aanmaak van endorfine, een natuurlijke ‘feel good’-stof die een gelukzalig gevoel bezorgt en pijnverlichtend werkt.

Laat jouw drukke werkleven het niet altijd toe om naar de sauna te gaan? Dan zijn de natuurlijke Passiflora Forte-tabletten van A. Vogel een ideaal hulpmiddel om je innerlijke onrust te verminderen en bijgevolg komaf te maken met je winterdip.

Je geniet van een betere nachtrust

Een vaak voorkomend winterkwaaltje, is een ontregelde nachtrust. Dit heeft bij een groot deel van de mensen te maken met de overgang van zomer- naar winteruur, maar ook stress ligt hier regelmatig aan de basis. Normaal gezien zorgen de donkere dagen voor een verhoogde productie van melatonine, maar factoren zoals stress durven deze aanmaak jammer genoeg tegen te werken.

Door jezelf volledig over te geven aan de rust wanneer je naar de sauna gaat, heeft je lichaam de kans om opnieuw melatonine aan te maken. Daarnaast zorgt een saunabezoek eveneens voor ontspannen spieren en een vlotte bloedcirculatie. Ook deze ingrediënten zorgen voor een goede, kwalitatieve nachtrust!

Je creëert een beter immuunsysteem

Word je vaak ziek tijdens de wintermaanden? Ook dan is naar de sauna gaan een echte aanrader!

Je lichaam zal namelijk meer afweerstoffen aanmaken door de warmte in de sauna. Daarnaast zorgt het openen van je poriën voor het zuiveren van je lichaam en het verwijderen van giftige afvalstoffen en andere ziektekiemen.

Een bijkomende mogelijkheid om je immuunsysteem te versterken, is door supplementen, zoals Imunixx of Immuril in te nemen. Het gebruik van supplementen, in combinatie met een regelmatig saunabezoek, maakt dat je minder snel ziek wordt!