mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Kuch, hoest, kuch … hoe kriebelhoest verhelpen?

Om kriebelhoest te verhelpen, moet je eerst weten wat het is. Kriebelhoest is in feite een droge hoest die niet gepaard gaat met het ophoesten van slijmen. Om de een of andere reden zijn je slijmvliezen ontstoken, wat een prikkeling veroorzaakt aan de bovenste luchtwegen en een vervelende kriebelhoest of prikkelhoest met zich meebrengt.

Wat kan je eraan doen?

De oorzaak van kriebelhoest

In de eerste plaats moet je de oorzaak van je prikkelhoest achterhalen. Die is namelijk niet bij iedereen hetzelfde en heeft zijn weerslag op de behandelingsmethode. Is de oorzaak roken of droge lucht? Of ben je misschien allergisch voor huisstofmijt of je huisdier? Ten slotte heeft ook bepaalde medicatie kriebelhoest als bijwerking.

De remedies zijn als volgt:

  • stoppen met roken
  • extra aandacht besteden aan de luchtkwaliteit in huis
  • de oorzaak van je allergie aanpakken
  • hoestopwekkende medicatie vermijden

Dan komt het erop aan om de irritatie aan te pakken en je kriebelhoest te verhelpen. In de eerste plaats moet je veel drinken om je keel soepel te houden en te voorkomen dat je slijmvliezen uitdrogen. Water en thee zijn hiervoor perfect geschikt. Ook hoestsprays en hoestsiropen zijn uitstekende compagnons in de strijd tegen kriebelhoest. Sprays zoals die van A. Vogel verzachten je keel, beschermen je slijmvliezen en houden je keel soepel, waardoor het hoesten afneemt, terwijl hoestsiroop (bijvoorbeeld Biostar glechomax en Tourarynx dextromethorphan) hoestprikkeldempend werkt omdat het codeïne bevat - op voorschrift, uiteraard.

Bronchostop duo thym is keelverzachtend en bevat heemswortel, wat hoeststillend werkt.

Effectief kriebelhoest verhelpen

Nog een remedie tegen kriebelhoest: een stoombad. Vochtige lucht inademen is een uitstekende manier om komaf te maken met kriebelhoest en gelukkig ook erg eenvoudig. Je hebt alleen maar een liter kokend water, enkele druppels eucalyptus en een handdoek nodig. Een vijftal keer per dag ongeveer 10 minuten boven het water hangen en de dampen inademen, zou moeten volstaan om kriebelhoest te verhelpen.

De eucalyptusolie van Pranarom, bijvoorbeeld, verricht wonderen! Je kunt ook een luchtbevochtiger gebruiken. Sweet Dreams van Vicks is een uitstekende keuze.

Kriebelhoest houdt niet op ...

Heb je al de middeltjes hierboven geprobeerd, maar blijft die vervelende kriebelhoest aanslepen, vooral ‘s nachts? Dan zou het kunnen dat maagzuur of zure oprispingen de oorzaak zijn van je probleem. Ook deze kan je gelukkig perfect bestrijden met Gaviscon.

Vermijd ook zeker tabak, alcohol, bruisende dranken, sterke kruiden en chocolade als je last hebt van kriebelhoest.