mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Je lever zuiveren: hoe doe je dat?

Heb je last van een geblokkeerde of overbelaste lever en de daarmee gepaard gaande opgezwollen buik, overmatige transpiratie, hoge bloeddruk en leverpijn? Lees hieronder wat je kunt doen om je lever te zuiveren en te ontgiften!

Stap 1: je lever sparen

Als je van plan bent om je lever te zuiveren, moet je in de eerste plaats overschakelen op licht voedsel. Dit is namelijk gemakkelijker verteerbaar, waardoor je lever een tijdje minder hard zal moeten werken. Vermijd zware ingrediënten, verzadigde vetten, chocolade, koekjes, vette sauzen en vettige snacks. Stap over op biologische producten, zure groenen en fruit, wortels en artisjok.

Wat drinken betreft: vermijd alcohol en drink het liefst veel water. Water helpt je lever om schadelijke stoffen af te voeren, dus je krijgt er best veel van binnen. Ook groentesapjes en detoxsapjes zijn een uitstekende keuze. Het detox pack van Pure Natural is dan weer uitermate geschikt om te draineren en te ontgiften. Deze geeft bovendien energie, verhoogt de vitaliteit, ontlast het lichaam en verheldert de geest!

Bye bye, schadelijke stoffen

Aan schadelijke stoffen heeft je lichaam geen boodschap - al zeker niet tijdens een ontgiftingskuur. Schrap koffie, alcohol, tabak en geraffineerde suiker dus uit je dieet. Vermijd ook bewerkte voedingsmiddelen.

Stress vermijden

Stress is niet goed voor je lever - het zorgt namelijk dat de ontgiftingsenzymen in ons lichaam trager en minder efficiënt werken. Een goede ontgiftingskuur gaat daarom ook hand in hand met het vermijden van stressgerelateerde hormonen. Gebruik meditatie of aangepaste medicatie, zoals bijvoorbeeld het homeopathische Neurexan, om het stressniveau in je lichaam te reduceren.

Kruiden en vitaminen

Ook actief bepaalde kruiden en/of vitaminen nemen, is een uitstekende zet als je je lever wil ontgiften. De capsules van Detoxiforte, bijvoorbeeld, zijn een uitstekende keuze!

Kurkuma, vitamine b, vitamine c, vitamine e en bèta-caroteen zijn perfect geschikt om je lever een boost te geven zodat deze je voeding beter verteert en afvalstoffen uit je lichaam elimineert. Ook paardebloemwortel, mariadistel en groene thee zijn een goede zet. Ook de Purival Plus-siroop van Nutrisan op basis van artisjok zorgt op zijn beurt voor een complete inwendige reiniging!