mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Huidverzorging en hydraterende crème: su-per-belangrijk, zeker tijdens de zomer

Ga voor een lichtere formule

Rijke, vette crèmes dienen plaats te ruimen voor lichtere formules. Wintercrèmes zijn namelijk te vol en daardoor ongeschikt voor de zomer: ze verstoppen je huid en zijn eerder geschikt bij droge, schilferige huid in plaats van zweterige, vette huid.

Net zoals ook je kledij lichter en luchtiger is tijdens de zomermaanden, dienen de crèmes die je gebruikt voor huidverzorging minder zwaar te zijn. Let ook dat je dagcrème die je kiest beschermt tegen UV-stralen! Crèmes zoals Hydrance optimale van Avène en Liftactiv van Vichy zijn niet geschikt om te zonnebaden, maar bieden wel de nodige bescherming.

De nodige hydratatie

Ook de juiste hydraterende crème is op zijn plaats. De zomerzon maakt namelijk al snel dat je huid trekkerig gaat aanvoelen, wat het gebruik van hydraterende middeltjes noodzaakt. Anders gaat je huid al snel uitdrogen! Kies bijvoorbeeld eenmaal per week voor een hydraterend masker en gebruik zeker dagelijks een vochtinbrengende crème om je huid te beschermen en te verzorgen. Hydraterende sprays zijn een bijzonder handig accessoire voor in je handtas! Hydratatie is zeer belangrijk aangezien de zon je huid doet uitdrogen.

Scrubben maar!

Je huid doen stralen deze zomer? Scrubben is het antwoord. Daarbij verwijder je dode huidcellen, wat maakt dat je huid weer lekker glad aanvoelt. Talgklieren raken minder snel verstopt, zwarte puntjes worden verwijderd … Let wel op voor uitdroging en irritatie.