mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Bye bye allergische reacties: 4 tips voor een effectieve hooikoortsbehandeling

1. Hooikoortsmedicijnen consequent gebruiken

Een hooikoortsbehandeling begint niet pas bij de ontwikkeling van klachten en reacties. Je doet er goed aan om al op voorhand het nodige te doen, ter voorkoming van klachten, zoals eigenlijk de bedoeling is. Hooikoortsmedicijnen zijn er namelijk eerder op gericht om klachten te voorkomen, in plaats van te genezen. Gebruik de medicijnen dus consequent lang voordat je klachten ontwikkelt! Voorts zijn er twee types hooikoortsmedicatie: antihistaminica en corticosteroïden.

Antihistaminica zijn bedoeld om plaatselijke symptomen te behandelen, hetzij met neusspray, hetzij met oogdruppels of tabletten. Respectievelijk zijn LivostinAlleophta en Allegratab zeker de moeite waard. Tabletten werken zelfs op het hele lichaam en veroorzaken geen slaperigheid! Afhankelijk van de specifieke klachten, kies je het best een geschikte soort en toedieningsvorm.

Daarnaast zijn er nog corticosteroïden. Deze zijn aangewezen bij voortdurende allergische klachten en zijn verkrijgbaar op voorschrift. Vooral neussprays met cortisonen zijn bijzonder populair.

2. Jezelf wapenen tegen stuifmeel

Het lijkt de evidentie zelve, maar dat is het helaas niet altijd. Als je allergisch bent voor pollen en dus veel kans maakt op allergische reacties, doe je er goed aan om stuifmeel zoveel mogelijk te vermijden. Dit zal je helpen om klachten tot een minimum te beperken. Vooral de homeopathische Pollinosan-lijn van A. Vogel is hiervoor erg geschikt. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en helpen stuk voor stuk om je lichaam te wapenen tegen de invloed van stuifmeel.

Laat je tijdens het pollenseizoen natuurlijk niet vangen en houd ramen overdag zoveel mogelijk gesloten, stofzuig regelmatig, haal geen verse bloemen in huis en spoel je gezicht (en andere blote huid) af met water als je buiten bent geweest.

Let op: in duinen, parken en bossen vind je extra veel stuifmeel. Vermijden dus!

3. Oogdruppels en neusspray combineren

De beste hooikoortsbehandeling? Een gecombineerd gebruik van oogdruppels en neusspray. De combinatie Livostin-Allergodil, bijvoorbeeld, werkt vrij snel, houdt zo’n drie uur aan en verhelpt je klachten lokaal. Als je blijft niezen en jeuk hebben, zijn tabletten ook een uitstekende keuze. Deze werken in heel het lichaam en zijn best preventief te gebruiken, zo’n twee à drie uur voor je in aanraking komt met stuifmeel.

4. Immunotherapie of allergievaccinatie

Ten slotte doe je er goed aan om niet alleen je klachten te bestrijden, maar ook de onderliggende oorzaak aan te pakken. Anders blijf je natuurlijk maar hooikoortsmedicijnen gebruiken. Immunotherapie of allergievaccinatie zijn daarom wenselijk als je vaak last hebt van hooikoortsklachten.

 

Gerelateerde onderwerpen