Welke hooikoorts medicijnen werken nu echt?Het pollenseizoen staat weer voor de deur. Dat betekent dat heel wat mensen tussen nu en oktober weer last gaan krijgen van hoofdpijn, niesbuien of tranende ogen - of natuurlijk een combinatie van deze klachten. Hoe dat komt? Heel eenvoudig: de nakende bloeiperiode van (on)kruiden, grassen en bomen brengt hooikoortsklachten terug tot leven. Als je gevoelig of allergisch bent aan pollen, zijn er gelukkig enkele maatregelen die je kunt nemen. En natuurlijk kun je altijd ook de hulp inschakelen van hooikoortsmedicijnen.

Geef hooikoorts geen kans

Melden de hooikoortsberichten een verhoogd risico op pollen? Dan komt het erop aan om die dag extra voorzichtig te zijn. Zorg in de eerste plaats dat je binnenshuis veilig bent, onder meer door ramen en deuren gesloten te houden. Lucht je huis ‘s morgens vroeg, dan is de pollenconcentratie het laagst, en stofzuig regelmatig je huis zodat het stuifmeel zich niet kan opstapelen. Ook anticiperen en anitpollenhorren plaatsen, is een slimme zet. Let wel: deze horren zijn niet zaligmakend. Je houdt het best je ramen gesloten als het hevig waait.

Ten slotte doe je er, ondanks de maatregelen hierboven, goed aan om niet in je ogen te wrijven. Er kunnen altijd pollen op je handen zitten, en deze belanden via je slijmvliezen snel in je lichaam. Was regelmatig je handen om te vermijden dat je alsnog klachten ontwikkelt.

De beste hooikoortsmedicijnen

Niemand zit te wachten op jeukende ogen of een loopneus. Gelukkig zijn er heel wat hooikoortsmedicijnen om klachten te vermijden tijdens het pollenseizoen. Zelfs preventief! Als je op tijd de juiste medicijnen neemt, kun je namelijk allergische reacties voorkomen.

Nu wapenen tegen hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie op de pollen in de lucht. Deze pollen tasten je afweermechanisme aan, waardoor er histamine vrijkomt. Dit maakt onder meer dat je gaat hoesten en tranen. Dat wil je natuurlijk vermijden. Daarom ben je aangewezen op preventieve medicijnen. Een ingezette allergie is namelijk veel moeilijker op te lossen.

 

Gerelateerde onderwerpen


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.