mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Maak komaf met broze nagels! Onmisbare tips om ze sterk en gezond te houden

Bouwstenen voor de nagels

Nagels worden niet alleen broos als ze in contact komen met schoonmaakmiddelen, nagellakremover en aceton. Ook een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen ligt vaak aan de basis van nagelproblemen. Zorg dat je dieet rijk is aan ijzer, zink, eiwitten, calcium, vitamine a en vitamine b of voorzie dagelijks de nodige vervangende supplementen.

Verder hebben je nagels nood aan keratine, een onoplosbaar eiwit dat beschermt tegen schadelijke omgevingsfactoren. Keratinecapsules zoals die van Forté Pharma stimuleren de groei van nieuwe cellen en maken je nagels terug sterk!

Broze nagels? Vochtbalans herstellen!

Als je last hebt van broze nagels, heb je doorgaans te maken met uitgedroogde nagels. Het komt erop aan om hun vochtbalans te herstellen. Dit doe je door eerst je nagels goed schoon te maken en daarna een nagelbad met speciale nagelolie te nemen. Laat dit zo voor ongeveer 5 à 10 minuten. Achteraf masseer je de nagels met een herstellende nagelgel, bij voorkeur eentje met vitamine e en keratine.

De laatste stap? Nagelverharder aanbrengen om je broze nagels aan te sterken.

Broze nagels voorkomen

Wil je graag de vorming van broze nagels tegengaan nog voor het problematisch wordt? Dan mag een goede nagelverzorging niet ontbreken. Regelmatig je nagels en nagelriemen hydrateren, is maar een van de dingen die je kunt doen om ze in topcondtie te houden. Biotinesupplementen helpen dan weer om je nagels (en haar) dikker te maken en te voorkomen dat ze splijten of breken.

Ligt een schimmelinfectie aan de basis van je broze nagels? Een infectie maakt je nagels broos en gaat vaak gepaard met een gelige kleur. Haal een behandelingsset in huis om geïnfecteerde nageldelen uit te roeien of probeer de schimmelnagelkuur van Scholl.

De Excilor-pen dringt op zijn beurt volledig door de nagel en stimuleert de groei van gezonde nagel. Ook Nailexpert van Wartner is het proberen waard.