Beter concentreren tijdens het studerenHet is niet altijd evident om onafgeleid en je met volle aandacht op een taak te richten. We hebben het allemaal wel eens moeilijk om ons te concentreren. Dat kan zijn om verschillende redenen: vermoeidheid, stress, emoties zoals verliefdheid of verdriet…

Over het algemeen zijn concentratieproblemen van korte duur, maar er zijn gelukkig wel een paar zaken die je kunt doen om de inwendige rust te herstellen en je concentratie een steuntje in de rug te geven. Deze tips helpen je om er de concentratie bij te houden!

Concentratie onderhouden

Je hersenen onderhouden en trainen, is een must om ze in topconditie te houden. Hoe je je concentratie op peil houdt? Je af en toe bezig houden met een woordpuzzel of kruiswoordraadsel is een slimme zet. Een paar oefeningen trainen niet enkel je geheugen, maar ook je concentratie. Dagelijks een paar minuten oefenen is voldoende om je concentratie te onderhouden.

Omega 3 en omega 6

Je beter concentreren? Dan kunnen omega 3 en omega 6 soelaas bieden. Omega 3 en 6 zijn belangrijke vetzuren die een goede werking van de hersenen ondersteunen. Omega 3 zorgt voor de aanleg van ons leer-, denk- en spraakvermogen, omega 6 zorgt op zijn beurt voor de prikkeloverdracht tussen zenuwcellen en de werking van het geheugen. Vette vis is een goede bron van omega 3, maar je kunt net zo goed voedingssupplementen nemen!

Vermijd energiedrankjes en koffie. Deze doen je vroeg of laat instorten. De voorkeur gaat uit naar mueslirepen, fruit en water.

Tijdelijk kan je een voedingssupplement nemen tijdens je examenperiode om je alertheid en concentratie te bevorderen. Biocure Intellect en Tonixx Plus, bijvoorbeeld, zijn echte aanraders op dit vlak.

Beweeg!

Ga niet in de zetel liggen als het tijd is voor een pauze. Je gaat beter even naar buiten voor een korte wandeling, maar ook even rechtstaan en door je kamer wandelen, is een aanrader. Beweging geeft je hersenen zuurstof, en dus ook meer concentratie.

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.