Maak komaf met broze nagels!Propere en verzorgde nagels doen je altijd beter voor de dag komen, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. En dit om verschillende redenen. Broze nagels, bijvoorbeeld, maken dat je nagels niet gezond ogen doordat deze gaan afbrokkelen en splijten. Heb jij last van broze nagels en ben je op zoek naar een behandeling of een manier om verdere schade te voorkomen? Hieronder alvast enkele tips om broze nagels te gaan.

Bouwstenen voor de nagels

Nagels worden niet alleen broos als ze in contact komen met schoonmaakmiddelen, nagellakremover en aceton. Ook een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen ligt vaak aan de basis van nagelproblemen. Zorg dat je dieet rijk is aan ijzer, zink, eiwitten, calcium, vitamine a en vitamine b of voorzie dagelijks de nodige vervangende supplementen.

Verder hebben je nagels nood aan keratine, een onoplosbaar eiwit dat beschermt tegen schadelijke omgevingsfactoren. Keratinecapsules zoals die van Forté Pharma stimuleren de groei van nieuwe cellen en maken je nagels terug sterk!

Broze nagels? Vochtbalans herstellen!

Als je last hebt van broze nagels, heb je doorgaans te maken met uitgedroogde nagels. Het komt erop aan om hun vochtbalans te herstellen. Dit doe je door eerst je nagels goed schoon te maken en daarna een nagelbad met speciale nagelolie te nemen. Laat dit zo voor ongeveer 5 à 10 minuten. Achteraf masseer je de nagels met een herstellende nagelgel, bij voorkeur eentje met vitamine e en keratine.

De laatste stap? Nagelverharder aanbrengen om je broze nagels aan te sterken.

Broze nagels voorkomen

Wil je graag de vorming van broze nagels tegengaan nog voor het problematisch wordt? Dan mag een goede nagelverzorging niet ontbreken. Regelmatig je nagels en nagelriemen hydrateren, is maar een van de dingen die je kunt doen om ze in topcondtie te houden. Biotinesupplementen helpen dan weer om je nagels (en haar) dikker te maken en te voorkomen dat ze splijten of breken.

Ligt een schimmelinfectie aan de basis van je broze nagels? Een infectie maakt je nagels broos en gaat vaak gepaard met een gelige kleur. Haal een behandelingsset in huis om geïnfecteerde nageldelen uit te roeien of probeer de schimmelnagelkuur van Scholl.

De Excilor-pen dringt op zijn beurt volledig door de nagel en stimuleert de groei van gezonde nagel. Ook Nailexpert van Wartner is het proberen waard.

 


Auteur Ellen De SmetGeschreven door Ellen De Smet

Ellen is apotheker van dienst bij Apotheek-Online. Met een grote kennis van geneesmiddelen en parafarmacie staat Ellen klanten en bezoekers van de website bij met raad en daad. Via artikels op deze blog deelt zij ook graag pro-actief haar advies aan alle bezoekers van Apotheek-Online.