Gezond sporten met sportvoedingOp een verantwoorde manier sporten is een must om je lichaam op een duurzame manier gezond en fit te krijgen. Zou je graag een paar kilootjes wegtrainen of is je doel eerder een aangescherpt uithoudingsvermogen? Dan ben je aangewezen op lopen, fietsen, zwemmen, dansen, de sportschool, fitness of een combinatie van deze verschillende disciplines! De juiste energie, die haal je dan weer uit aangepaste sportvoeding.

Ga voor sportvoeding

Sportvoeding is bedoeld om je resultaten te maximaliseren door je lichaam van genoeg energie te voorzien. Als je zwaar sport, verbruik je namelijk een pak energie en vocht, welke moet aangevuld worden voor een vlot herstel. Zowel tijdens als na een workout doe je er goed aan om sportvoeding te gebruiken. Deze zijn (onder meer) verkrijgbaar in de vorm van repen, gels en shakes en geven je lichaam alles wat het nodig heeft.

Ook hydratatie mag niet ontbreken

Het wordt al eens vergeten, maar toch is het cruciaal om tijdens het sporten je vochtniveau op peil te houden door middel van dorstlessers (om gehydrateerd te blijven, zoals bijvoorbeeld Etixx Isotonic ) en rehydratatiedranken (bij extreem vochtverlies). Met Etixx CARBO-GY zit je helemaal goed. Dit uitstekende middeltje bevordert een normaal energieleverend metabolisme en bevat bovendien foliumzuur, waardoor het ook vermoeidheid en moeheid tegengaat. Zo kun je langer blijven gaan!

Haal je doel dankzij sportvoeding!

Veel aanbieders pakken uit met sportvoeding om je sportieve prestaties te ondersteunen, zowel voor, tijdens als na het sporten. Etixx, bijvoorbeeld, beschikt over een uitgebreid programma aan gebalanceerde voedingsproducten om het plaatje helemaal te doen kloppen! Ga je voor Power, Endurance, Performance, Health of Recuperation om je grenzen te verleggen?

Na het sporten mag een Etixx Recovery Shake natuurlijk niet ontbreken. Deze bevatten eiwitten die bijdragen tot spierherstel, alsook snelle suikers en vitaminen voor een gezonde ondersteuning van de spiermassa!

 

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.