mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

De ultieme handverzorging: tips voor mooie en soepele handen

Zeep voor gevoelige huid

Regelmatig je handen wassen is wenselijk, maar ga zeker niet overdrijven. Hoewel een wasbeurt namelijk wel hygiënisch is, kunnen veelvuldige wasbeurten je handen uitdrogen. Gebruik trouwens zeker een zeep voor de gevoelige huid, het liefst met hydraterende ingrediënten als natuurlijke oliën. Was bovendien niet met heet water - dit kan je handen verder uitdrogen.

De handreinigingsolie van Eucerin is in ieder geval een topper. Deze houdt de natuurlijke weerstand van de huid in stand en beschermt tegen uitdroging. vb eucerin handreinigingsolie

Regelmatig scrubben

Een handscrub van tijd tot tijd, is geen overbodige luxe. Scrubs helpen om de dode huidcellen van je handen te verwijderen en ze terug zacht en soepel te maken. De peeling van Avène, bijvoorbeeld, is zeker het proberen waard. Deze milde scrub is perfect voor een gevoelige huid.

Tip: Spoel af met warm water voor het beste resultaat!

Hydrateren, hydrateren

Je handen hydrateren, is een must om je handen zacht te maken. Er bestaan verschillende soorten handcrèmes, maar de crèmes die voor het beste resultaat zorgen, zijn deze met hooggeconcentreerde glycerine uit plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld Neutrogena handcrème.

Een goede vuistregel is om een handcrème te gebruiken elke keer als je je handen hebt gewassen. Ook vlak voor je gaat slapen, kun je maar beter veel handcrème aanbrengen: je huid heeft ‘s nachts toch tijd genoeg om deze te absorberen.