mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Kalknagels behandelen, dat doe je zo!

Kalknagels zijn geheel onschuldig en komen bij een groot deel van de bevolking voor, maar ogen vaak zeer onverzorgd waardoor de meeste mensen zich ervoor schamen. Daarnaast brengt het ook de nodige pijn met zich mee, zeker wanneer de infectie reeds ver gevorderd is en de nagel volledig begint te lossen.

Grijp dus in van zodra je een kalknagel ontdekt en behandel deze zo snel mogelijk!

De oorzaak van kalknagels

Onze voeten komen dagelijks in contact met verschillende bacteriën. Normaal gezien is je lichaam hier voldoende tegen bestand, waardoor je voeten weinig hinder ondervinden. Het is echter wanneer je een verlaagde weerstand hebt of rondloopt met een reeds beschadigde nagel, dat je een verhoogde kans op een infectie hebt.

De meeste infecties worden opgelopen door de aanwezigheid van schimmels in warme, vochtige ruimtes, zoals kleedkamers naast een zwembad, douches, sauna’s en sportscholen. Ben je dus van plan om te gaan zwemmen, te sporten of naar de sauna te gaan? Gebruik dan een beschermende spray tegen voetinfecties.

Een aantal andere mogelijke oorzaken van kalknagels zijn:

  • Schoenen die slecht ventileren;
  • Het niet tijdig wisselen van natte sokken;
  • Overmatig zeepgebruik bij het wassen van je voeten.

Kalknagels herkennen

Een beginnende kalknagel kan je herkennen aan de gele, bruine of groene verkleuring van de nagelrand en kleine vlekjes op de nagel zelf.

In een later stadium treden vaak ook nog andere klachten op, zoals:

  • Een volledige verkleuring van de nagel;
  • Een verdikking onder de nagel;
  • Schilfers en vuil onder de nagel;
  • Broosheid en het makkelijk afbrokkelen van de nagel;
  • Een volledige loslating van de nagel.

Mogelijke behandelingen

Wie slechts een beginnende of matige kalknagel heeft, kan kiezen voor een natuurlijke of lokale behandeling. Herbij behandel je de schimmel van buitenaf met kalknageloliekalknagelsprayNaloctea tree olie of lavendelolie.

Gaat je kalknagel verder dan een verkleuring van de nagelrand en vlekjes op de nagel zelf? Dan is de kans groot dat je deze enkel wegkrijgt met het nemen van medicijnen of anti-schimmeltabletten. Er moet rekening gehouden worden met een langdurige behandeling, die bovendien alleen mogelijk is met een voorschrift van de huisarts.