mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Wat is lentemoeheid en hoe kun je het bestrijden?

De symptomen van lentemoeheid

De donkere dagen liggen achter ons. Het zomeruur is van kracht en de dagen worden langer. Je zou meer energie moeten hebben, maar dat blijkt niet het geval. Het zou wel eens kunnen dat je last hebt van lentemoeheid. Symptomen die kunnen wijzen op lentemoeheid, zijn onder meer:

  • vermoeidheid

  • slecht kunnen slapen (en een grote behoefte aan extra slaap!)

  • lusteloosheid

  • (vr)eetbuien

  • snel geïrriteerd zijn

  • concentratiemoeilijkheden

  • je niet fit voelen

De oorzaak van lentemoeheid? Doordat je in de winter minder zonlicht kreeg en minder bewoog, stapelt je lichaam afvalstoffen op. Deze kunnen zich nog in je lichaam bevinden als de lente arriveert, wat je ervan weerhoudt om voluit van de lente te genieten. Geen zorgen: na verloop van tijd wordt je lichaam opnieuw fitter en fitter.

Lentemoeheid tegengaan

Als je bent getroffen door lentemoeheid, kun je daar op verschillende manieren iets aan doen. In de eerste plaats bijvoorbeeld door supplementen en multivitaminen te nemen. Biocure Megatone Long Action bevat Magnesium, Vitamine B, L-carnitine en Taurine, en werkt een hele dag door. Defatyl Energy zorgt dan weer voor onmiddellijke enerige!

IJzer, magnesium en vitaminen zijn trouwens sowieso een slimme zet. Deze gaan je lichaam en energieniveau’s ‘kickstarten’, waardoor je je minder vermoeid voelt. Ook lichaamsbeweging is een must. Het zal je helpen om de opgestapelde afvalstoffen af te voeren. Vermijd verder alcohol en tabak, drink meer water dan in de winter en zoek regelmatig de gezonde buitenlucht op.

Verder is Boldocynara van A.Vogel is het proberen waard. Deze tabletten op basis van artisjok stimuleren de leverwerking, wat zorgt voor een betere spijsvertering en een opgeblazen gevoel tegengaat.

Extra tips om lentemoeheid te bestrijden

Wil je graag ongehinderd van de lente kunnen genieten en goed in je vel zitten? Maak komaf met lentemoeheid door suikers en zoetigheden een tijdje te vermijden. Deze geven je geen energie, of in ieder geval maar heel even. Je kunt ook een kuur proberen om je lichaam te ontgiften en je een stuk beter te voelen. Ook de natuur heeft een paar middeltjes om je van je lentemoeheid af te helpen. Bloedzuiverende thee van paardenbloem (zoals bijvoorbeeld Biolys), weegbree of brandnetel, zijn uitstekend om je terug opgewekt en fit te maken. Salus detox met, onder meer, paardenbloem en kurkuma, is tevens een aanrader.

Probeer zeker ook Zafranpure om je gemoedstoestand te verbeteren!