mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Een loopneus stoppen: zo gaat het in z’n werk

De oorzaken van een loopneus

Heb je last van een loopneus? Deze kan op verschillende manieren ontstaan. Een verkoudheid is misschien wel de meest voorkomende oorzaak, maar ook een allergische reactie, een sterke temperatuurdaling of een overgevoelig neusslijmvlies kunnen aan de basis liggen van het probleem. Let in ieder geval op dat je, zeker in het geval van een verkoudheid, niet al te veel je neus snuit. Dat brengt namelijk veel druk met zich mee, waardoor virussen en bacteriën blijven gedijen. Het extra snot beschermt je!

Tip: vermijd om een neusspray meer dan drie keer per dag of veel langer dan zeven dagen te gebruiken. Dit zal het effect namelijk omkeren!

Als een allergische reactie de oorzaak is, doe je er goed aan om de nodige maatregelen te nemen. Deze pakken niet de loopneus zelf aan, maar de onderliggende prikkels. Een allergietest bepaalt welk medicijn of welke neusspray je nodig hebt.

Enkele geschikte middeltjes: Allegratab (tegen algemene allergiesymptomen), Otrivine Duo (zowel geschikt bij een loopneus als een verstopte neus), en Allergodil neusspray. Deze laatste gebruikt je het best als je enkel last hebt van een loopneus.

Medicijnen en neussprays

Om een loopneus te genezen, doe je er goed aan om een neusspray of aangepaste medicijnen in huis te halen. Kies daarbij voor zachte varianten Physiomer mini spray, bijvoorbeeld, is een goede keuze. Dit is een middeltje op basis van fysiologisch water, dat je neusslijmvlies niet aantast.

Maar dat is nog niet alles. Ook de luchtvochtigheid in huis verhogen, doet wonderen. Gebruik bijvoorbeeld Puressentiel Luchtbevochtiger om de verdere irritatie van je ontstoken neus. Houd verder je neus warm en drink warme dranken om het neusgebied te verzachten!

Bye bye, zakdoeken

Komaf maken met een loopneus, kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een stoombad. Deze gaat overtollig slijm afvoeren. Met een kom heet water, druppel eucalyptusolie en een theedoek over je hoofd, kom je al een heel eind! Ook mosterdolie is bij veel mensen effectief. Verwarm tot de olie lauw is en druppel 1 à 2 druppels in je neus, 1 à 2 keer per dag.