mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Alles wat je moet weten over oligo-elementen

Oligo-elementen en hun functie

Waar vetten, eiwitten en koolhydraten instaan voor de opbouw en het leveren van energie, zorgen oligo-elementen of sporenelementen voor de aansturing van lichaamsfuncties.

Tekorten kunnen lichamelijke en zelfs psychische klachten veroorzaken, en dienen snel te worden aangevuld om de enzym-oligoreacties en de biochemische processen in het lichaam te herstellen. Zonder oligo-elementen kunnen de meeste essentiële reacties niet plaatsvinden!

De belangrijkste oligo-elementen en hun effect op onze huid

De belangrijkste of in ieder geval meest zichtbare oligo-elementen zijn zink, magnesium en koper. Een tekort van deze elementen heeft meteen een grote invloed op de huid. Zink is bijvoorbeeld cruciaal voor de goede werking van de opperhuidcellen - het zorgt voor de talgproductie en staat in voor de zuivering en heling van de huid. Je vindt zink vooral in vlees en vis. En in capsules als die van Pure encapsulations, bijvoorbeeld.

Magnesium werkt op zijn beurt tegen stress. het is een element dat de reagerende huid kalmeert en vroegtijdige veroudering als gevolg van stress tegengaat. Magnesium zit vooral in granen en gedroogde vruchten. Ook supplementen als deze van B-magnum zijn de moeite waard, vooral dan bij zwangerschap, intense sportbeoefening en stress.

Koper staat dan weer bekend om zijn antibacteriële eigenschappen. Het beschermt bovendien de huid door vrije radicalen te bestrijden.

Oligo-supplementen

Almaar meer mensen raken uit balans met hun sporenelementen, en dat om verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan de moderne landbouwmethodes, een slecht voedingspatroon, te weinig beweging en stress.

Het effect van te weinig sporenelementen tegengaan? Dat kun je doen door de hulp in te schakelen van supplementen, bijvoorbeeld in de vorm van capsules en bruistabletten.