Snurken tegengaanWe liggen allemaal wel eens wakker van snurken. En dat mag je in dit geval letterlijk opvatten: als je een chronische snurker bent, is er voor je partner niet veel slapen bij. Gelukkig kun je snurken tegengaan en verhelpen. Er zijn verschillende middeltjes op de markt, van keel- en neussprays tot pastilles en nog meer, om komaf te maken met snurken. Ben je zelf een snurker of zoek je een oplossing voor je snurkende partner?

De oorzaak aanpakken

Ben je een roker, wordt je geteisterd door een verkoudheid of zit je neus verstopt omwille van een allergie? Dan komt het erop aan om deze aandrijvers van snurken aan te pakken voor een structurele oplossing. Roken, bijvoorbeeld, irriteert de luchtwegen en zorgt voor verdikte keelslijmvliezen, wat snurken in de hand werkt. Stoppen met roken, is de boodschap!

Als je verkouden bent, adem je vaak door je mond omdat je neus verstopt is. Gebruik een neusspray om je neus- en bijholten vrij te maken en komaf te maken met snurken.

Ook het behandelen van een eventuele allergie, is cruciaal om snurken tegen te gaan. Gebruik de nodige middeltjes tegen bijvoorbeeld hooikoorts en huismijt allergie en maak van snurken voor eens voor altijd een afgesloten hoofdstuk.

Sprays & pastilles

Om snurken op een effectieve manier tegen te gaan, schakel je het best de hulp in van keel- & neussprays en pastilles. Deze gaan de weefsels in je keel verstevigen, zodat de lucht kan doorstromen en er geen trillingen (en dus snurkgeluiden) plaatsvinden.De keelspray van Snoreeze, bijvoorbeeld, kan een optie zijn. Deze dien je achter in de keel te sprayen en te laten verstuiven, zo’n drie à vier keer na elkaar, waar hij rechtstreeks inwerkt op de weefsels in je keel.

Hoe nog snurken tegengaan?

Snurken tegengaan met de hulp van neusstrips? Kan perfect! De strips van Quies zorgen meteen voor een vrijere ademhaling, waardoor het snurken wordt verminderd. Ze verwijden namelijk de neusvleugels en zorgen op die manier voor een betere luchtstroom. Ook kinbanden en zelfs slaapkussens zijn een optie.

 


Auteur Ellen De SmetGeschreven door Ellen De Smet

Ellen is apotheker van dienst bij Apotheek-Online. Met een grote kennis van geneesmiddelen en parafarmacie staat Ellen klanten en bezoekers van de website bij met raad en daad. Via artikels op deze blog deelt zij ook graag pro-actief haar advies aan alle bezoekers van Apotheek-Online.