Stoppen met roken in 2016? Zo slaag je erin“Volgend jaar wil ik stoppen met roken.”

Het is een van die typische goede voornemens die doorgaans wel een paar weken of maanden overeind blijft, maar in de meeste gevallen het einde van het nieuwe kalenderjaar niet haalt. Dat is natuurlijk niets om je voor te schamen. Stoppen met roken is niet eenvoudig en vraagt - zeker bij kettingrokers - méér dan een sterke wil om te slagen. Meer nog: als je lichaam verslaafd is aan tabak, kom je er niet zonder hulpmiddelen. Hieronder hoe het jou zal lukken om te stoppen met roken!

Tips om te stoppen met roken

Van de ene dag op de andere stoppen met roken, is voor de meesten onder ons geen haalbare kaart. Daarom doe je er goed aan om geleidelijk af te bouwen, zodat je lichaam de tijd krijgt om te wennen aan een leven zonder tabak en de ‘hunker’ naar een sigaret stelselmatig afneemt.

Je kunt perfect stoppen met sigaretten tijdens het afbouwproces. Schakel de hulp in van nicotinevervangende middelen zoals pleisters, zuigtabletten, sprays of e-sigaretten, zodat je de nicotinetoevoer beheerst en geleidelijk afbouwt zonder vervelende bijverschijnselen. Nicotinepatches, bijvoorbeeld, geven gedurende 24 uur langzaam nicotine vrij. Of je kunt natuurlijk ‘cold turkey’ of ineens stoppen in plaats van rustig af te bouwen.

Nicotinevervangende middelen

Blijven somberheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, maagdarmstoornissen of rusteloosheid je parten spelen? Dat betekent dat je lichaam erger verslaafd was dan je misschien in eerste instantie vermoedde. Schakel een versnelling hoger en roep de hulp in van kauwgom, sublinguale tabletten en/of zuigtabletten. Al deze verschillende toedieningsmiddelen hebben in verschillende mate een positieve uitwerking op de behandeling, dus het is zeker niet verkeerd om te experimenteren. Ook Nicorette Freshmint, een spray met onmiddellijk effect, is zeker het proberen waard.

Ook het gebruik van deze nicotinevervangende middelen bouw je na verloop van tijd best af, zodat je lichaam 100% verlost is van de drang naar tabak.

Eindelijk stoppen met roken ...

Wil je graag stoppen met roken, maar vrees dat het niet zo eenvoudig zal zijn? Duik dan snel in het aanbod van Apotheek Online. Je vindt bij ons verschillende effectieve ‘helpers’ in je strijd tegen tabak. Pleisters, kauwgom, zuigtabletten, sprays … Wij helpen je graag om voorgoed te stoppen met roken!

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.