mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

4 tips om een blaasontsteking te genezen

De oorzaken van een blaasontsteking

Hoe wordt een blaasontsteking precies veroorzaakt? Het antwoord is eenvoudig: door bacteriën. Deze gaan vervolgens het slijmvlies in de urineblaas besmetten. Vaak gaat een ontsteking gepaard met een verhoogde plasdrang en een brandend gevoel. Geef bacteriën geen vrij spel en let op mogelijke infectiebronnen (zoals bijvoorbeeld katheters), perioden van verminderde weerstand, te weinig drinken, ondermaatse toilethygiëne en geparfumeerde producten.

Wat je kunt doen om een blaasontsteking te genezen?

1. Extra vitamine C nemen

Als je last hebt van een blaasontsteking, doe je er goed aan om extra vitamine C te nemen. Vitamine C heeft een positieve invloed op de zuurtegraad van de urine en vergroot je weerstand tegen verdere infecties. Ook C-will kan hierbij helpen.

2. Regelmatig je handen wassen

Zowel preventief als ter genezing van een blaasontsteking, hou je er best een goede toilethygiëne op na. Na het plassen de vagina steeds afkuisen van voor naar achter. Was regelmatig je handen, zeker na het gebruik van het toilet. Ook ervoor is een aanrader. Gebruik het liefst specifieke handverzorgingsproducten.

3. Veel water drinken

Door veel water te drinken, tot twee liter per dag, hou je je blaas schoon. Zo spoel je bacteriën door en hou je de blaas en urinebuis schoon. Ook cranberrysap of water met citroensap, zijn een mogelijkheid.

Cranberry kan ook in tabletvorm ingenomen worden, zowel preventief als curatief.

4. De pijn stillen met paracetamol

Veel last van pijn? Gebruik een pijnstiller om op een pijnvrije manier van je blaasontsteking af te komen.

Blaasontsteking genezen: hoe lang duurt het?

Een blaasontsteking is eerder onschuldig en gaat meestal snel voorbij. Doorgaans zijn de klachten al na een paar dagen verdwenen. Blijft de ontsteking je parten spelen? Raadpleeg dan je arts - hij zal je een licht medische behandeling voorschrijven.